blog placeholder

Parkpop den Haag

Er zijn nog steeds mensen in Nederland die denken dat een dagje uit veel geld kost. Dit hoeft echter helemaal niet. Door jezelf goed te informeren kun je naar heel veel gratis evenementen toe zonder  dat je daar iets voor hoeft te betalen. Sterker nog, de echte topevenementen waar Nederland over de gehele wereld bekend om staat zijn gratis.

De Friese Elfstedentocht:
De Friese Elfstedentocht, of zoals de Friezen zeggen de Âlvestêdetocht, is het grootste schaatsevenement ter wereld. De Friese Elfstedentocht start in Leeuwarden  (Ljouwert) en volgt vervolgens een 200 kilometer lange route langs Sneek (Snits), IJlst (Drylts), Sloten (Sleat), Stavoren (Starum), Hindeloopen (Hylpen), Workum (Warkum), Bolsward (Boalsert), Harlingen (Harns), Franeker (Frjentsjer) en Dokkum (Dokkum) om weer in Leeuwarden (Ljouwert)te eindigen. Aan de Friese Elfstedentocht mogen maximaal 16.000 mensen, die lid zijn van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, deelnemen. Het gehele parcours van de De Friese Elfstedentocht is gratis toegankelijk voor het publiek. Mede daardoor is De Friese Elfstedentocht ontzettend populair en wordt hij door zo’n 2.000.000 mensen bezocht. Hiermee is De Friese Elfstedentocht verreweg het grootste gratis evenement ter wereld.

De Friese Elfstedentocht

Koningsdag (voorheen Koninginnedag):
Het tweede gratis evenement waar Nederland om bekend staat is Koningsdag. Koningsdag wordt gevierd ter ere van en op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op Koningsdag zijn er in het gehele land allerlei gratis evenementen. De steden waar op Koningsdag de meeste gratis evenementen zijn te vinden zijn Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld gratis naar het K-DAY festival waar je met je voeten in het zand naar een paar van de grootste aanstormende talenten en reeds gevestigde namen uit Amsterdam kunt luisteren. Bovendien treden daarnaast ook nog een aantal internationale mystery guests op. In Eindhoven worden zowel in het centrum als in de buitenwijken tal van gratis optredens georganiseerd met bekende DJ’s en artiesten. In Utrecht tenslotte kun je op het Neude gratis genieten van zowel bekende als nieuwe artiesten.

Koningsdag

Parkpop Den Haag:
Parkpop is een gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Zuiderpark in Den Haag op de laatste zondag van juni. De laatste editie trok zo’n 250.000 bezoekers. Op Parkpop treden, ondanks dat de toegang gratis is, tal van wereldberoemde artiesten op. Een paar van de bekendste internationale namen uit de lange geschiedenis van dit gratis muziekfestival zijn Bob Geldof, Sinead O’Conner, Amy McDonald, Di-rect, The Pretenders, Kim Wilde, Within Temptation, Evis Costello, Blondie, Golden Earring en Robert Plant.

Gratis naar Museum:
Ieder jaar kun je in Nederland in het eerste weekend van april gratis naar het museum. Tijdens dit zogenaamde Museunweekend zijn zo’n 400 musea gratis toegankelijk.

Conclusie:
Dit zijn nog maar een paar van de honderden gratis evenementen die in Nederland gehouden worden. Als je de diverse gratis evenementen kalenders dus goed in de gaten houdt kun je bijna iedere week wel naar een gratis evenement.