blog placeholder

Dat een spons handig is voor het soppen en schoonmaken dat is een bekend feit. Maar ook voor veel andere praktische dingen is een spons te gebruiken.

Pluis en haren weghalen

Heb je van die lieve huisdieren maar zorgen ze ervoor dat je helemaal onder de haren komt te zitten. Maak dan een spons nat en wring hem goed uit. Haal hem eventjes over je kleren heen en alle haren en pluisjes die gaan er vanaf, zodat je weer netjes de deur uit kan.

 

 Help je bloemen

Vergeet je je bloemen wel eens water te geven of ben je van plan op vakantie te gaan? Doe een spons onderin de bloempot voordat je je plant erin zet. Op deze manier zuigt de spons het water op als je de plant water geeft. Zodat er voldoende water in de pot blijft zitten, en het niet erg is als je het een dagje vergeet.

Dieren niet welkom in je tuin

Geen zin in ongenodigde huisdieren in je tuin? Week een spons in wat ammonia en leg er hier en daar eentje in je tuin. Geen kat die meer in de buurt durft te komen.

 

Hou je groenten vers

Als je groenten in een groentenla hebt liggen in de koelkast kan het gebeuren dat ze snel bederven. Om dit tegen te gaan, leg je een droge spons in datzelfde laadje. De spons werkt hetzelfde als een vochtvreter en zuigt het vocht van de groenten op. Wring hem om de zoveel tijd uit of leg er een andere droge spons in.

 

Paraplu waterval

Heb je een paraplu standaard, dan komt het vaak voor dat die helemaal nat wordt als je er een paraplu na een regenbui in zet. Om dit te voorkomen zet je onder de standaard, of er onderin een droge spons. Deze zal al het water opzuigen, zodat je niet naderhand ook nog eens hoeft te dweilen.

 

Zeep langer mee

Als je na het douchen je zeep terug in het zeepbakje legt is het vaak zo’n natte soppige boel. Leg in het vervolg een spons in het zeepbakje en leg je zeepje steeds hierop. Zo gaat je zeepje langer mee omdat hij niet in een sopje water ligt. En heb je ook geen soppige boel meer omdat de spons dit allemaal opzuigt.

 

Breekbare vracht

Heb je iets breekbaars te vervoeren, heel simpel, pak het in met sponzen of leg ze er goed omheen. Zo blijven je spullen beter beschermd tegen het vervoeren ervan.