blog placeholder

Ze worden met de dag populairder, de vakantieveiling websites zoals vakantieveilingen.nl,  biedenboek.nl, biedengeniet.nl, vakantieveiling.nl en veilingreus.nl kunne zich verheugen op een steeds meer toe nemende belangstelling. Ze zijn allemaal gebaseerd op het veil systeem waarbij iedereen een bepaalde tijd kan meebieden op een aanbieding. Degene die het hoogste bod voor het verstrijken van de tijd plaatst is de gelukkige koper. Toch zijn er wel verschillen tussen de vakantie veiling websites onderling. In dit artikel bespreek ik de 6 bekendste vakantie veiling websites.

vakantieveiling, vakantieveilingen, veiling

Vakantieveilingen.nl:
De bekendste vakantie veiling website is vakantieveilingen.nl.Dat het bij de vakantie veling websites niet aalleen om het veilen van vakanties gaat blijkt wel uit de website vakantieveilingen.nl. Bij vakantieveilingen.nl kun je bieden op aanbiedingen in de volgende 7 rubrieken: Avondje uit, Beauty, Bungalowparken, Dagje weg, Hotels, Restaurants, Vakanties . De rubriek Avondje uit is onderverdeeld in: Concerten, Feesten, Festivals, Musicals en Theater en shows. De rubriek Beauty is onderverdeeld in: beauty en verzorging, Beauty workshops, Fitness en health, Fotoshoot, Haarverzorging, Massage, Sauna en wellness en Wellness overnachtingen. De rubriek Bungalowparken is onderverdeeld in: Bungalows, Lastminute bungalows, Lastminute stacaravans en Stacaravans. De rubriek Dagje weg is onderverdeeld in: Dagje weg, Cursussen, Dierentuin, Pretparken, Sport en spel, Uitstapjes, Watersport en workshop. De rubriek Hotels is onderverdeeld in: Bed en breakfast, Hotels aan zee, Hotels Belgie, Hotels Duitsland, Hotels Frankrijk, Hotels natuur en actief, Hotels Oostenrijk, Hotels overige landen, Lastminute hotels, Steden hotels en Unieke hotels. De rubriek Restaurants is onderverdeeld in: Aziatisch, BBQ en grill, Eten en drinken, Grieks, Kookworkshop, Lunchen, Mediterraans en Proeverij. De rubriek Vakanties is onderverdeeld in: Autovakanties, Campings België, Campings Frankrijk, Campings Italië, Campings Nederland, Campings overig, Campings Spanje, Stedentrips, Vaarvakanties, Vakantiehuizen, Vliegtickets en Zonvakanties.

vakantieveiling, vakantieveilingen, veiling

Biedenboek.nl:
Bij biedenboek.nl kun je bieden op aanbiedingen in de volgende 7 rubrieken: Hotels, Bungalows, Tenten, Kamperen, Arrangementen en Dagje uit.

Biedengeniet.nl:
Bij biedengeniet.nl kun je bieden op aanbiedingen in de volgende categoriën: Ballonvaren, Beauty en Wellness, Bungalowpark, Campingvakanties, Dagje uit, Fotoshoot, Golfen, Hotels, Last minutes, Mini Cruise Engeland of Schotland, Outdoor, Sport & spel, Vakantie Duitsland, Vakantie Frankrijk, Vakantie Nederland, Vakantie Oostenrijk, Vakantie Portugal, Vakantie Schotland, Vakantie Spanje, Vakantieparken en Vakantiehuizen, Vliegreizen, Weekendje weg en Zonvakanties.

vakantieveiling, vakantieveilingen, veiling

Veilingreus.nl:
Bij veilingreus.nl kun je bieden op aanbiedingen in de volgende 7 rubrieken: Vakantie, Hotel, Uit eten, Dagje uit, Sauna & Beauty, Last minute en specials. De rubriek Vakantie is onderverdeeld in: Vakantiehuizen, Vliegreizen, Kampeervakanties, Cruises en Actieve vakanties.

 De rubriek Hotel is onderverdeeld in: Hotels in Nederland, Hotels in het Buitenland en Kasteel vakantie. De rubriek Uit eten is niet verder verdeeld in rubrieken. De rubriek Dagje uit is onderverdeeld in: Actieve uitjes, Toegangskaarten, Theater, Workshops en avondje uit. De rubriek Sauna en beauty is onderverdeeld in: Beauty arrangementen, Massage, Fotoshoots en Sauna en Wellness. De rubriek Last Minute is niet verder verdeeld in rubrieken. De rubriek Specials is niet verder verdeeld in rubrieken.

vakantieveiling, vakantieveilingen, veiling

Waarom kun je goedkoop vakanties kopen op vakantie veiling websites:
In de vakantiebedrijfstak zijn een enorm aantal accommodaties en arrangementen beschikbaar. Door het enorme brede aanbod is er ieder dag altijd een percentage van de accommodaties en arrangementen waar geen koper voor is. Om te voorkomen dat de aanbieders met onverkochte accommodaties en arrangementen blijven zitten worden de prijzen hiervan, naarmate de deadline nadert, drastisch verlaagd. Het voordeel van de vakantie veiling websites voor de aanbieder is dat hij op het laatste moment via de vakantie veiling website zijn accommodaties kan aanbieden. Hiermee kan toch nog enigszins omzet gemaakt worden en zal deze aanbieder zijn risico’s kunnen minimaliseren.