blog placeholder

Kamperen moet je echt eens gedaan hebben. ‘Back to basics’ heeft echt wel iets! Je kunt gaan kamperen in een tent, caravan, een camper of je huurt bijvoorbeeld een stacaravan of campinghuisje.

Als je écht wilt kamperen, ga je in een tent. Water halen in jerrycans, geen eigen douche of bad, geen eigen toilet, geen koelkast, geen stroom…maar eventueel de gasfles mee om primitief te koken. Buiten barbecueën, handwasjes doen, water koken om af te wassen, douchen en naar het toilet gaan in de openbare douche- toiletruimtes van de camping. Laat al die luxe eens varen en ervaar het leven dichter bij de natuur! Je overleeft echt wel zonder! Het zal voor velen een hele omschakeling zijn, maar je raakt er snel aan gewend en het kan een verademing zijn om één of een paar weekjes op deze manier door te brengen.

Of je kiest voor wat meer gemak en luxe en gaat kamperen in de caravan, stacaravan, vakantiehuisje of camper. Er zijn campings waar wel stroom voorzien is op de staanplaats, maar of je voor stroom kiest of niet, bepaal je natuurlijk zelf.

Zoek een geschikte camping voor jouw gezelschap. Wil je gaan kamperen om tot rust te komen, zoek dan ook een rustige camping in een natuurrijke omgeving op. Zoek je veel gezelligheid en vertier? Zoek dan een camping waar van alles te doen is en waar genoeg uitgaansgelegenheden zijn.

Kamperen met kinderen

Heb je een gezin met kinderen, zoek dan een veilige camping, die kindvriendelijk is en waar van alles te doen is voor de kids. Een zwembad, speeltuin, zandbak en flink wat speelruimte, is het eerste wat ze nodig hebben om bij mooi, warm weer een fijne vakantie te hebben. Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen, zijn zo gemaakt op de camping. Op een camping leren kinderen zich ook te amuseren zonder TV, computer, spelcomputer enz. En mochten ze zich toch gaan vervelen? Er wordt iedere dag wel iets georganiseerd op campings, om de kinderen bezig te houden.

Een paar voorbeelden zijn:

Spellendag

Kinderdarttoernooi

Kinderbingo

Kinderdisco

Knutseldag

Skelterwedstrijd

Fietstochtje

Wandeltochtje

Maar vaak is voor kinderen het lekker onbezorgd buiten ravotten voor tent of caravan al genoeg, om de grootste pret te hebben. Lekker spelen met de bal, of badmintonnen, in een natuurlijke omgeving. Vooral het overnachten in de tent of caravan is voor kinderen al heel spannend en leuk! Het is natuurlijk een heel andere sfeer!

Kamperen zonder kinderen

Als je geen kinderen hebt of zonder kinderen gaat, of met vrienden, kun je ook een andere camping kiezen. Misschien zoek je, als je een natuurliefhebber bent, best een afgelegen camping in een prachtig natuurgebied, om natuurwandelingen, of fietstochten te maken en van de omgeving te genieten. Terug van de wandeling/fietstocht, kun je de barbecue aanmaken en gezellig buiten eten. Als je al kennis hebt gemaakt met de buren naast je, kun je hen uitnodigen en er met hen nog een gezellige avond van maken. De volgende avond word je misschien door de buren uitgenodigd. Ben je iemand die van actie houdt dan kun je overdag zwemmen, waterfietsen, kanoën of karten enz. En kun je ’s avonds met je partner of vrienden op café gaan op de camping, of is er een leuke activiteiten- of dansavond voor iedereen in de campingzaal. Op de meeste campings is er voor ieder wat wils.

Heb je geen zin om iets te ondernemen, dan doe je dat lekker niets en kun je vroeg naar bed gaan of lekker buiten zitten genieten, terwijl de avond valt. Na een eventueel nachtmutsje ga je dan lekker ontspannen slapen.

Kamperen is niet alleen ‘back to basics’, maar ook doen wat je wilt en laten wat je níet wilt!

Na een paar weken zonder je vertrouwde omgeving en de gemak-dient-de-mens-voorzieningen bij je thuis, zul je die laatste beter kunnen waarderen!