blog placeholder

In dit artikel gaat het over wat voor leuke en niet al te dure uitstapjes je zoal kan maken met kinderen.

Een dagje uit met je kinderen en thuis even de boel de boel laten.

Met het mooi weertje in aantocht krijgen we weer de kriebels om er eens even uit te gaan, eens iets anders te doen met het hele gezin. Voor de kinderen maakt het vaak niet zoveel uit waar naar toe, áls ze er maar veel plezier kunnen beleven. Een uitstapje hoeft niet de hele dag te duren, want dat kan te lang zijn. Een paar uurtjes kan ook al voldoende zijn.

Vaak is een uitstapje maken niet echt goedkoop. Het ligt er aan waar je naar toe gaat en met hoeveel personen en hoever je moet gaan om daar te komen. Je hoeft ook niet gelijk een dure ballonvaart te gaan maken. Een dagje speeltuin is net zo goed of zelfs leuker voor kinderen én ook nog veel goedkoper! Je moet dus een keuze maken en het zal er ook vanaf hangen wat je te besteden hebt.

Hieronder enkele voorbeelden met hoge amusementswaarde voor kinderen bij mooi weer:

 -naar de speeltuin

Daar zijn genoeg verschillende soorten speeltoestellen. Kinderen, ook de allerkleinsten kunnen er flink ravotten en er zich geweldig goed amuseren. Mama en papa kunnen met plezier toekijken of meedoen natuurlijk!

 -met ze gaan zwemmen in een buitenbad

Als het echt warm weer is, dan is dit genieten voor de ‘waterratten’ onder kinderen. Ook ouders die niet bang zijn om nat te worden kunnen zich nog eens lekker uitleven. Voor sommigen is pootje baden echter ook al zwemmen en daar is niks mis mee! Wel altijd een oogje in het zeil houden wanneer de kindjes in het water zijn.

 -een dierentuin bezoeken

Heel leuk en ook heel leerzaam voor jong én oud!

 -naar een pretpark

Ook hier zeer veel verschillende mogelijkheden voor kinderen en ouders om zich te amuseren!

 -of gewoon ergens lekker gaan picknicken in een park

Vergeet een bal of frisbee niet! En als de hond meegaat, neem dan ook poepzakjes mee!.

 -minigolven

Blijft leuk voor jong en oud en plezier verzekerd!

 -en last but not least, naar de zee!

Het zou gunstig zijn als je in de buurt van de zee woont, om niet eerst een hele weg te moeten afleggen en ’s avonds de hele rit weer terug moet maken.

Aan het einde van zo’n dag zijn de kids meestal lekker moe gerend en gespeeld. Als ze niet al op weg naar huis in slaap zijn gevallen dan slapen ze ’s nachts meestal wel als een roos. Dat is weer fijn voor mama en papa.

 

En als het weer het niet toelaat om buiten iets te ondernemen, dan zijn er ook nog alternatieven voor binnen, zoals :

-zwemmen in overdekt of subtropisch zwembad

Kun ja altijd doen, weer of geen weer. Er zijn vaak ook verschillende soorten glijbanen, golfslagbad en ‘wilde rivier en waterspeeltuigen. Ook voor de allerkleinsten zijn er genoeg mogelijkheden om veel waterpret te hebben.

 -naar een binnenspeeltuin

Er bestaan op vandaag hele mooie binnenspeeltuinen, die niet onderdoen voor de buitenspeeltuinen. 

– een filmpje pikken in de bioscoop

Hier kun je kinderen ook altijd een plezier mee doen, als je een goede keuze maakt qua film. Misschien weten zij zelf al lang wel welke ze willen zien. Als de kinderen al wat ouder zijn, kunnen mama en papa zelf tegelijkertijd in een andere zaal een film gaan bekijken, die zij graag zien. 

bowlen

Hier moeten kinderen toch al wat ouder zijn, maar sommige centra hebben een leuk alternatief voor kindjes van 3-4 jaar.

Hierboven staan maar een enkele voorbeelden van uitstapjes. Er zijn er natuurlijk nog veel meer.

In bepaalde gevallen krijgen kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, ook nog kinderkorting. Het is aan te raden om van te voren prijzen en tarieven op te vragen. Dit kun je meestal wel op internet vinden. Zo kun je vantevoren al een beetje inschatten wat de basiskosten zullen zijn. Meestal wil je ook nog een hapje en een drankje nuttigen ter plekke of ergens onderweg, dus die kosten moet je er dan bijtellen. Ook de vervoerskosten niet vergeten! Aan het einde van zo’n dag heb je toch vaak meer uitgegeven dan je zou willen! Maar voor al het plezier dat jullie gehad hebben, zal dat het zeker wel waard zijn!