blog placeholder

Elke keer is het weer een crime… De organisatie van een kinderfeestje. Of het nu gaat om het afscheid van je peuter die van de creche naar de kleuterschool gaat, of voor een kinderverjaardag… geen nood de leukste tips vind je hier!

Uitnodigingen

De voorpret begint al bij het versturen van de uitnodiging. Hiervoor zijn vele leuke varianten te bedenken zoals:

 • Neem een luciferdoosje en versier deze feestelijk met gekleurd crêpepapier en confetti. Schrijf de tekst van de uitnodiging op een klein briefje en stop deze opgevouwen in het luciferdoosje.
 • Blaas een gekleurde ballon een klein beetje op en schrijf met een watervaste stift de uitnodiging op de ballon. Laat daarna de ballon weer leeglopen, doe in de ballon een klein beetje confetti en stop deze in een envelop.
 • Maak op de computer een leuke uitnodiging met tekst en foto’s of tekeningen. Print deze vervolgens en knip het papier in kleine puzzelstukjes. Gebruik het liefst iets steviger papier. Stop deze puzzelstukjes in een envelop.

 Uitdelen maar!

Traktaties 

Een traktatie is vaak zo gemaakt, maar je moet wel een beetje creatief zijn. Hier volgen een aantal tips:

 • Smultraktatie patatje met: Snij voor ieder kind een plakje cake in frietjes en doe dit in een puntzakje of plastic frietbakje. Spuit er slagroom op (dit is de mayonaise) en voeg een vorkje toe. De snackbar in de buurt wil vast wel een paar lege bakjes of zakjes verstrekken… Smullen maar!
 • Knaltraktatie: Vul een gekleurde ballon met snoepgoed zoals lolly’s, smarties en schuimpjes. Blaas de ballon op. Elk kind die de uitnodiging ontvangt moet vervolgens de ballon laten knallen om zijn traktatie te krijgen. Dat wordt lachen!
 • Muizen om op te eten: Hiervoor heb je nodig: eierkoeken, jam, smarties en trekdrop. Snij de eierkoeken door midden en smeer op de 2 helften jam. Plak deze vervolgens aan elkaar. Tussen de 2 helften leg je een stukje trekdrop, dit is het staartje. Druk vervolgens op beide helften op ooghoogte een smartie in de eierkoek. Dit zijn de oogjes. Pas op er ligt een muis op je bord!
 • Sesamstraattraktatie: Wikkel een mandarijntje in een stukje oranje crêpepapier. Draai de zijkanten dicht alsof het een snoepje is, dit worden de oren. Pak een stukje wit papier en knip hier oogjes uit en teken er met een zwarte stift pupillen op. Plak de oogjes vervolgens op de ingepakte mandarijn. Maak een klein pruikje van zwarte wol en zet deze met plakband boven op het mandarijntje. Ernie is nu klaar. Voor Bert gebruik je een halve banaan. De werkwijze gaat op dezelfde manier als bij Ernie.

Eet smakelijk!

Spelletjes

Op ieder kinderfeestje worden spelletjes gespeeld. Eens een keer wat anders?

 • Blaasvoetbalspel: Plaats de kinderen rondom een tafel en leg in het midden een wattenbolletje. Geef aan elk kind een rietje. Nu kan het spel beginnen. Blazen maar en wie de ‘bal’ vijf keer heeft doorgelaten is ‘af’.
 • Persoonlijke ontbijtbordjes maken: Koop witte ontbijtbordjes (bijvoorbeeld bij de Action) en keramiekverf. Alle kinderen krijgen een bordje en kunnen ze naar eigen inzicht beschilderen. Als iedereen klaar is, moeten de bordjes ongeveer vier uur drogen. Daarna kunnen ze een half uurtje in de oven worden gezet op 160 graden. Aan het eind van het feestje kan elk kind zijn eigen bordje mee naar huis nemen.
 • Spelletje koud en warm: Als de kinderen binnenkomen bij de jarige job, verzamel je alle cadeautjes die ze meebrengen in een grote doos of mand. Als iedereen binnen is, wordt de jarige even naar buiten gestuurd en worden de cadeautjes verstopt. Nu mag de jarige weer binnenkomen. Door middel van de woorden ‘koud’, ‘warm’, en ‘lauw’, mogen alle kinderen de jarige helpen de cadeautjes te vinden.
 • Fotoherinnering: Bij binnenkomst van de kinderen maak je een leuke groepsfoto. Laat de foto via de 1-uur service ontwikkelen, of print deze zelf op fotopapier. Laat de kinderen vervolgens een wit kartonnen lijstje beschilderen of kleuren. Doe de foto in de lijstjes en ieder kind krijgt een foto met persoonlijke lijst mee naar huis.  

Veel plezier!