blog placeholder

Je moet naar een bruiloft of verjaardagspartij. Hartstikke leuk, maar dan komt steeds de vraag; wat geef ik kado? Een cd, vaas, een bloemetje…… Nou het makkelijkst is gewoon geld geven, maar dat is vaak zo saai om dat gewoon bij de kaart in een envelopje te doen. Dus hier volgen enkele leuke tips, zodat je op een originele manier toch geld kado kunt geven.

Er zijn diverse manieren om geld kado te geven, je kunt het gewoon in een envelop doen of bij een verjaardagskaart stoppen. Maar het leukste is natuurlijk om dit op een zo origineel mogelijke manier te doen. Het hoeft niet perse ingewikkeld te zijn, of veel tijd te kosten. Soms zijn het de meest simpele en eenvoudige dingen, die het leukst zijn.

Hier volgen enkele ideeën:

* Het bier met geld; neem een glazen bierpul of een groot bierglas kan natuurlijk ook. Vul dit glas tot ca. 5 cm onder de rand met gele haargel. Dit kan gewoon de hele goedkope haargel zijn, die overal te koop zijn. Let wel: de gel moet geel zijn! Doe het bedrag dat je kado wilt geven aan kleingeld in de gel verdelen. Zit alles erin… doe dan tenslotte de rest aanvullen tot aan de rand met scheerschuim. Doe er transparante kadofolie omheen, lintje erom…. en klaar is je kado. Echt een kado voor mannen.

* Geldballon; neem een grotere ballon. Voordat je deze opblaast doe je kleingeld erin en wat confetti (of rijst voor een bruiloft). Blaas vervolgens de ballon op, leuk lint eraan met de kaart eraanvast en klaar.

* Ballonboeket; dit is een variatie op de geldballon. Neem wat kleinere ballonnen. Voordat je de ballonnen opblaast doe je er kleingeld (10 en 20 cent) in, je kunt er ook rijst of confetti bijdoen. Neem lange satéstokken en bind de ballonnetjes hieraan vast, elke ballon aan 1 stok. Het leukste is dan dat je verschillende kleuren ballonnen neemt. Maak er een boeketje van en doe er eventueel een lint omheen, om het boeket bij elkaar te houden.

* Wittebroodsweken; dit is leuk voor het bruidspaar. Je neemt een ongesneden witbrood. Snij de ‘deksel’ ervanaf. D.w.z. de bovenkant eraf snijden, zodat je 2/3 van het brood als onderkant hebt. Maak met een scherp mesje sneetjes in de onderhelft (anders duw je het brood plat met ’t geld erin duwen), verdeel het een beetje over het gehele oppervlak. Duw dan het kleingeld in de sleufjes die je gemaakt hebt. Zit het kleingeld erin, doe dan vervolgens de deksel er weer op. Tip: neem 1 en 2 euro stukken en 50 cent stukken, je kunt er ook eventueel wat briefjes van 5 bij duwen, die je dan wat laat uitsteken. Knip van stevig papier wat hartjes uit (ca.5cm groot) en doe die dan in de deksel van ’t brood steken (op de bovenkant). Pak het geheel in transparante folie in en doe er een leuke strik of lint omheen.

* Mosterdpot: voor sarah of abraham. Neem een grote pot met mosterd en doe daar kleingeld in. Heel eenvoudig, maar blijft leuk.

* Geldboompje; koop een plant op stam (hoeft geen grote te zijn) of buxus(je). Doe briefjes van 5 euro als een muizentrapje of harmonica vouwen en bind deze met een touwtje/vissersdraad vast aan de plant. Verdeel de briefjes over de gehele plant. Het geheel inpakken in transparante folie en maak het geheel af met strik of lint. Dit kado is vooral leuk als je met een paar mensen geld bij elkaar legt, dan kun je veel briefjes in ’t boompje hangen.

* Geldkaktus; neem een bakje of bloempotje en vul dat met potgrond. Neem een komkommer en snij er 1/3 vanaf. Maak in beide komkommers verspreid wat kleine sneetjes met een schilmesje waar je straks het geld in duwt. Steek de twee komkommers vervolgens, met de afgesneden kant naar beneden, in het potje. Duw de kleinere komkommer een beetje schuin, zodat het er ook echt een beetje als kaktus uit ziet. Duw vervolgens voorzichtig het kleingeld in de sneetjes. Je kunt ook eventueel wat gekleurde steentjes of zand op de aarde eromheen doen. Pak het geheel in transparante folie in met een leuk lint en je hebt een originele geldkaktus om kado te geven.