blog placeholder

Wilt u een leuke zelfgemaakte traktatie voor uw kind? Dan bent u hier aan het goede adres. Een oud laken, naaimachine, zwarte stift en zakjes chips en u kunt aan de gang.

Een wit spookje met in zijn buikje een zakje chips:

Voordat u begint kunt u op papier een aantal verschillende soorten spookjes tekenen, het is leuk om de verschillen te zien. Een spook is een eenvoudig wezentje om te tekenen. Een rond hoofd, hieronder aan beide kanten een arm (zonder vingers) en een uiteenlopend lijfje. Zorg ervoor dat het spook groot genoeg is om er later een zakje chips in te kunnen verbergen. Hou als voorbeeld uw eigen hand aan, dit werkt meestal het beste. Als u tevreden bent over uw model kunt u aan de gang.

Knip uw model een halve centimeter langs de lijn uit (deze ruimte heeft u straks nodig als u gaat naaien). U heeft nu uw mal klaar en kunt aan het echte werk beginnen.

Neem een oud laken en vouw deze dubbel, leg uw mal van het spookje op het laken en teken hem over. Knip meteen 2 lagen tegelijk zodat de spookjes precies hetzelfde zijn. Met de naaimachine naait u nu de lagen stof aan elkaar, laat alleen de onderkant open (hier gaat straks de traktatie in). Keer het spookje nu binnenste buiten. Schuif een stukje karton in het spookje tot boven in het hoofd. Als u nu een gezichtje gaat tekenen met een dikke zwarte stift drukt het niet door.

Het leuke is om verschillende gezichtjes te maken, lachend, verbaasd, bang, boos, etc..

Als de eerste klaar is probeerd u er een zakje chips in te doen. Het mag wel strak zitten, want dan staan ze straks leuk rechtop. Als het resultaat goed is kunt u met uw mal zo verder. Mocht het niet helemaal naar wens zijn, omdat de traktatie niet past, kunt u een nieuwe mal maken. Gebruik dan uw eerste voorbeeld en tekenen deze in een ruimere versie over.

Als u tevreden bent kunt u zo aan de lopende band de spookjes uittekenen, uitknippen, naaien en gezichtjes tekenen. Het voorbereidende werk kost u misschien 15 minuten, daarna gaat het aan een stuk door. Het is leuk om te doen, niet ingewikkeld. En u heeft straks echt een hele leuke unieke traktatie voor uw kind. De spookjes zijn een extraatje voor de kinderen, want ze hebben meteen een leuke handpop om mee te spelen.

U kunt natuurlijk ook andere variaties maken, i.p.v. een spook kunt u leuke andere stofjes gebruiken. De poppen kunnen haartjes van wol krijgen of een leuk randje aan de onderkant van het lijfje. U kunt de oogjes en mond van wol of draad maken. Het spookjes model is het makkelijkste en minst tijdrovende model die ik zelf heb gemaakt.

Opvullen met de traktaties en nu nog in een leuke versierde mand zetten. Het maakt het heel gezellig als alle koppies dezelfde kant op kijken. Misschien nog een kaartje eraan van de jarige en het feest kan beginnen.

Vergeet niet om een leuke foto te maken voor later, heel veel succes!!!