ranking the friends

Een loze zaterdag avond, met je vrienden zit je bij elkaar op de bank, er is niks op de TV en jullie weten niks te doen. Speel Ranking The Friends, dit spel is makkelijk te maken en te spelen en het is vooral erg leuk.

Wat is het?

Het spel is een beetje afgeleid van het programma ‘Ranking the stars’ wat te zien was op BNN. Hierin werd aan honderd Nederlanders een vraag gesteld die bekende Nederlanders daarna ook moesten beantwoorden na hoe zij dachten dat de honderd Nederlanders het hadden ‘gerankt’. Met een beetje aanpassen is dit spel heel makkelijk thuis te spelen.

Hoe speel ik het spel?

Bedenk met een beetje fantasie een aantal vragen. Onderaan heb ik een lijst gemaakt met een aantal voorbeelden, maar ik weet zeker dat je er zelf nog een paar leuke bij kunt voegen.

Als je de lijst klaar hebt, ga je met zijn allen bij elkaar zitten. Hapjes, drankjes, maak het gezellig. Iedereen heeft een pen, papier en kennis van de spelers nodig. Iemand leest een vraag voor en iedereen rankt zijn vrienden. Als je met bijvoorbeeld zeven spelers bent, rank je ook zeven mensen, je rankt jezelf dus mee!

Na een aantal vragen te hebben gehad, (dit kun je onderling bepalen, je kunt je het na 5 of 10 vragen doen, of gewoon na 1) bespreek je deze. Hoe heb je iemand gerankt en waarom staat diegene op die plek? Je hoeft natuurlijk niet bij iedereen een uitvoerige beschrijving te hebben, maar het is wel interessant om te weten waarom jij iemand op een heb gezet en waarom niet.

Ook dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt iedereen om de beurten zijn of haar lijstje laten voorlezen met een beschrijving erbij. Ook kun je het per persoon bespreken. (Persoon A staat bij mij op plaats 7 omdat… enz.) Je moet wel tegen een beetje ‘kritiek’ kunnen want je staat natuurlijk niet bij elke vraag op een. Je leert jezelf kennen door de ogen van een ander en dat kan soms best lastig zijn. Vergeet dus niet dat het spel vooral leuk is!

Voorbeeld vragen

Hieronder geef ik een paar voorbeelden van vragen die je zou kunnen gebruiken.
Wie kent zichzelf het beste?
– Wie is het meest perfectionistisch?
– Wie heeft de meeste kans om een talentenshow te winnen?
– Wie heeft het hoogste IQ?
– Wie maakt het meeste lawaai tijdens de sex?
– Wie kan het beste versieren?
– Wie zou als eerste mensenvlees eten om te overleven?
– Wie is het meest verlegen?
– Wie is het meest kinky?
– Wie staat het langst onder de douche?
En zo zijn er nog vele andere vragen te bedenken. Leef je uit !

Het spel in het kort

1. Bedenk leuke vragen.
2. Kom gezellig met zijn allen bij elkaar.
3. Deel pen en papier uit.
4. Lees een vraag voor.
5. Rank je vrienden (en jezelf) aan de hand van deze vraag.
6. Bespreek na 1 of meerdere vragen de vraag en geef uitleg.
7. Leer jezelf en je vrienden beter kennen!