blog placeholder

De pochet is een veelzijdig en stijlvol accessoire. Terwijl de meeste mensen denken dat een pochet ouderwets is en alleen maar gedragen wordt in bepaalde outfits, heeft het mis. Een pochet kan gedragen worden als stijlvolle toevoeging aan een zakelijk outfit, maar ook als opvallend accessoire in casual kleding. Wanneer je de juiste regels opvolgt dan moet het dragen van een pochet geen enkel probleem zijn en zie je er een een paar tellen superstijlvol uit. Een win win.

Pochet in een formeel zakelijk outfit

Het pochetje in een zakelijk en formeel outfit is meestal meer een toevoeging dan een opvallend accessoire. In een formeel outfit wordt het pochet altijd gedragen in de kleur van het overhemd, waarbij een effen pochet het best is. Een subtiel patroon kan ook maar zorg ervoor dat deze zeker niet uitbundig is. In een formeel outfit wordt de pochet strak en glad gevouwen, een aantal vouwen zijn geschikt om te gebruiken bijvoorbeeld de Two Corner Up Fold, Three Corner Up Fold of de Classic Flat Fold.

Zakelijk informeel  

In een zakelijk outfit bij informele gelegenheden als borrels of diners kan een pochet met iets meer vrijheid gedragen worden. Het mooiste is nog steeds om het pochet te dragen in de kleur van het overhemd, maar veel mensen kiezen ook voor een combinatie tussen pochet en stropdas of vlinderdas. Een design of opvallende kleur is zeker niet verkeerd, houdt het uiteraard wel binnen de perken. In een informeel outfit is het niet nodig de pochet heel formeel te vouwen, een One Corner Up Fold is vaak het mooist.

Vrije tijd of casual

In de vrije tijd kan een pochet zeker ook gedragen worden. Het pochet kan hier zelfs alle aandacht naar zich toe trekken met felle kleuren, designs of gewoon effen, waarbij de combinatie met een stropdas altijd goed is. Zorg er uiteraard wel voor dat de kleur van het pochet past bij de overige kleuren in de outfit. Vaak wordt de pochet nonchalant in de borstzak gestoken, dit heet de Casual Fold.

Smoking

Wanneer een pochet gedragen wordt bij een smoking is er maar één kleur mogelijk, namelijk een witte. De pochet is altijd gemaakt van een hoogwaardige stof als zijde en dient altijd zelf gevouwen te worden. Vouw de pochet op een strakke en gladde manier, vaak wordt gekozen voor de Classic Flat Fold of een variatie hierop. Soms kun je ook gaan voor de nonchalante vouw, gewoon makkelijk in het borstzakje stoppen zonder te vouwen.

Rokkostuum

In een rokkostuum gelden dezelfde regels voor een pochet als in een smoking. Een rokkostuum is nog formeler dan een smoking dus zorg er goed voor dat je alle regels opvolgt. In een rokkostuum kan men naast de Classic Flat Fold ook kiezen voor een Crown Fold, met de puntjes naar boven zodat je een soort kroontje krijgt.