blog placeholder

Mijn hobby is piano spelen en ik heb het mezelf geleerd via youtube. Ik ben vrij lax als het gaat om verplichtingen. Ik houd er niet van om elke week op dezelfde tijd ergens moeten zijn. Ik wil het doen als ik zin heb. Ik wil liedjes leren spelen die ik leuk vind en niet die de leraar/ lesgever leuk vind. Het is mijn piano, ik speel er op niet hij! Ik ga je uitleggen hoe je via youtube piano kan leren spelen.

Altijd wilde ik piano leren spelen en dat is mij gelukt. Ik ben een enorme youtube fan en kijk soms wel 100 filmpjes op 1 dag. Het is makkelijk en je kunt bijna alles zien wat je wilt zien. Als je een liedje wil luisteren dan typ je de naam van de artist en/of de titel in. Dit kan dus ook als je wilt leren piano spelen. Het is niet moeilijk je moet alleen weten waar je op zoekt.

Tip1: Als je naar youtube gaat dan zul je op de start pagina komen. Dan kan je van alles gaan zoeken. Nu gaan wij op zoek naar ‘piano lessons for beginners’. Als je dan op zoekt drukt, dan zie je alle zoekresultaten. Dan zie je vaak dat je begint bij les 1 en je keuze heb uit verschillende youtubers. Als je jou ideale lesgever gevonden heb dan kan je beginnen. Het makkelijkste is om al zijn lessen in oplopende volgorde te bekijken. Op het moment dat je les 1 aan het volgen bent dan staan er rechts allemaal suggesties. Als je daarnaar kijkt staat les 2 er 9 van de 10 keer tussen en anders moet je les 2 via zijn youtube kanaal opzoeken.

Tip2: We gaan nogmaals zoeken op ‘piano lessons for beginners’. Als je bij zoek resultaten terecht gekomen bent moet je op het pijltje naast het wordt zoekopties klikken. Dan krijg je vier opties. Wij gaan naar de optie ‘afspeellijsten’. Als je daar op geklikt heb zie je dat youtube verschillende relavanten afspeellijsten gevonden heeft. Deze afspeel lijsten zijn door youtube gebruikers gemaakt en sommige hebben zelfs een oplopende volgorde. Het grote voordeel van zo’n afspeellijst is dat youtube ze automatisch afspeelt. Dus als je klaar bent met les 1 gaat hij van zelf naar les 2. Dit is een eenvoudige manier om je lessen te volgen.

Dit waren mijn 2 tips en ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik heb het in ieder geval op deze manier geleerd en kan al heel wat liedjes met 2 handen spelen. Hoe beter je er in wordt hoe leuker je het gaat vinden. Ik wens jullie veel succes!!