blog placeholder

Online daten. Steeds meer mensen wagen zich eraan om wat voor reden dan ook. Toch is er een verschil met daten in de “echte” wereld. Wat voor spelregels gelden er en hoe kom je over zoals je wil..? Hieronder vind je enkele do's en zeker ook dont's over online daten.

Je hebt de stap gezet.. Je gaat toch eens kijken op een datingsite, maar dan? Je ziet honderden profielen maar hoe vind je nou je ware? En nog moeilijker hoe vindt hij of zij jou?

 

Profiel:

Er staan honderden profielen op, dus hoe ga je opvallen? Heel simpel zorg dat je profiel niet op al die andere lijkt. Dus schrijf je profiel zoals jij bent.. Het hoeft niet in vijf minuten af, dus neem je tijd. Probeer op het scherm over te komen zoals je in het echt bent, en ja dat is niet makkelijk. Let ook op met je foto, want hoe oppervlakig ook veel mensen kijken eerst naar je foto en dan naar wat er staat. Dus niet zomaar een foto van jou dronken op een feest of als je net uit bed bent..

Eerlijk:

Reageert iemand op je blijf altijd eerlijk, het is heel verleidelijk om je mooier voor te doen dan je bent. Maar mocht het serieus worden dan loop je vanzelf tegen de lamp.

Reageren:

Reageer altijd, ook al vind je degene die je een reactie stuurt helemaal niks. Geef eerlijk aan dat je geen interesse hebt. Doe dat wel netjes aan het beledigen van mensen heeft niemand iets. Bedenk jezelf maar hoe jij je zou voelen als iemand een botte reactie stuurt op helemaal niks van zich laat horen.

Neem de tijd:

Dit geldt zowel met het zoeken als met daten. Voor het zoeken moet je er rekening mee houden dat er heel veel profielen op staan. Dus neem je tijd om op het gemak een match te zoeken, wie weet zit je er de rest van je leven aan vast.

Als je dan contact met iemand hebt, doe het op een tempo dat voor jullie beiden prettig is. Je hoeft niet binnen een week samen te wonen. En idem voor sex op de eerste date.

Eisenpakket:

Dat klinkt heel zwaar en dat  is het ook. Dus zoek je een partner die een specifiek gewicht, een bepaalde lengte, haarkleur en hobby's moet hebben. Succes!!!! Sta ook open voor minder voor de hand liggende matches.. wat heb je nu te verliezen? Want de kans dat je de persoon vindt die precies aan al je eisen voldoet is waarschijnlijk net zo groot als dat je de oudejaarsloterij wint.

Oppassen:

Deze als laatste, er lopen helaas genoeg mensen rond die alleen sex willen, of al een relatie hebben. Of een slachtoffer zoeken om geld uit te trekken. Om nog maar niet te spreken van alle mensen die overduidelijk niet uit Nederland komen, maar uit bv Rusland. Maar eigenlijk is het online net zoals overal. Vertrouw op je gevoel en dan komt het allemaal wel goed.