blog placeholder

Maak je eigen beauty-producte, gezond en goedkoop. 5 maskers van honing, banaan, wortels, yoghurt en rozen. Je huid straalt en ziet er gezond uit!

Wie kent het nou niet, je komt de huiskamer binnen en daar ligt je moeder op de bank met komkommerschillen op haar gezicht…grappig, maar het werkt wel.

Natuurlijke maskers zijn veel gezonder voor je gezicht en huid als maskers uit een tube met toegevoegde kleurstoffen, geurstoffen en andere chemische middeltjes die je huid op den duur opvreten.

Hier een paar simpele huisgemaakte maskers om je huid er weer fris en fruitig uit te laten zien. Het duurt niet lang om ze te maken en is zo simpel als 1+1.

Groente en fruit wordt veel gebruikt als masker, gepureerde bananen, geraspte wortels en andere kleurrijke zoetigheden. Honing is op zijn plaats een heel belangrijk bindmiddel bij maskers. Het voedt je huid en is heel gezond, ook voor je haar. Haarmaskers wordt besproken in een ander artikel.

 

Masker 1: Honing en wortelmasker
Kook een wortel en pureer het tot een slappe massa. Voeg 2 a 3 theelepels honing toe en om het steviger te maken gebruik je tarwebloem. Meng het geheel door elkaar en smeer het op je gewassen gezicht. Laat het zolang mogelijk inwerken en spoel af met lauw water. Gebruik een plantaardige creme om het te laten rusten.

Masker 2: Bananenmasker
pureer een halve banaan, voeg een paar druppels olijfolie toe, verstevig het met bloem of gemalen havermout en smeer het in. Laat het goed inwerken. Spoel af en gebruik een creme.

Masker 3: Eiwitmasker
Om je gezicht strakker te maken en te laten glanzen gebruik je eiwit. Scheidt het ei in dooier en wit. Klop het eiwit tot een mouse. Voeg een paar druppels olijfolie toe voor de glans en structuur. Verstevig het NIET. Dit is een moeilijk aanbrengbare masker. Gebruik handdoeken om niet te morsen. Het aanbrengen is moeilijk maar het droogt snel op en je hebt er geen last meer van. Als de eerste laag is opgedroogd kun je evt een tweede toevoegen. Je huid voelt gevangen. Het begint te trekken en op een gegeven moment kun je geen spier meer bewegen. Dit hoort zo! Hou zo lang mogelijk vol om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen en zoals altijd spoel je het goed af met lauw water en brengt een dunne creme aan.

Masker 4: Yoghurtmasker
giet ongeveer 1 a 2 eetlepels gewone yoghurt en een theelepel honing. Zoals je ziet komt honging overal terug en in alle mogelijke combinaties. Het is niet alleen goed voor je huid maar ook voor je haar! Mix de ingredi├źnten en smeer het op je gezicht. Laat het miinimaal een kwartier inwerken en spoel af.

Masker 5: Rozenmasker
Neem een paar verse rozenblaadjes, voeg 2 eetlepels rozenwater toe, laat ze een tijd weken op kamertemperatuur. Voeg een eetlepel yoghurt toe en een paar druppels honing. Prak de rozenblaadje en meng het geheel door elkaar. Laat het een tijd staan om ze in elkaar te laten overlopen en smeer het dan op je gezicht. Laat ongeveen 15 a 20 minuten en spoel het af.

Hopelijk heb je er wat aan, als het je goed bevalt heb ik altijd meer tips en trucjes dus ik hoor het graag. Veel smeerplezier.