blog placeholder

De boeken van Karin Slaughter zijn zo spannend dat je het boek niet meer weg kunt leggen. Het zorgt voor lange avonden en weinig slaap!

Karin Slaughter is geboren in Georgia op 6 Januari 1971.

Tegenwoordig woont ze in Atlanta. Ze is bekend geworden met haar Grant County reeks, ook wel de Sara Linton reeks genoemd.

Sara Linton is de hoofdpersoon in haar eerste zes boeken, Sara is lijkschouwer en kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in allerlei moordzaken.

Het is een reeks en het is dus erg leuk om de boeken in de juiste volgorde te lezen.

Deel 1: Nachtschade

In het rustige stadje Grant County onstaat grote commotie wanneer Sara Linton het lichaam van een jonge lerares vindt. Ze is verkracht en vermoord. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, die vroeger haar echtgenoot was probeert ze deze zaak op te lossen. Lena Adams doet ondertussen haar eigen onderzoek, naar haar vermoorde zus. Dan dient zich het volgende slachtoffer aan.

Deel 2: Zoenoffer

Op een dag laat de 13-jarig meisje, Jenny, zich moedwillig doodschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Er ontstaat ophef over deze zaak en samen met Sara Linton zoekt Jeffrey naar de reden waarom Jenny zich liet doodschieten. Al snel komen ze op een spoor van sexueel misbruik.

Deel 3: Een lichte koude huivering

Op de Universiteit vinden in korte tijd een paar studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Ook wordt Tessa, de zus van Sara Linton aangevallen door een onbekende. Ook Lena Adams is bij de zaak betrokken, sinds haar ontslag bij de politie werkt zij als bewaker op de campus. Geheel op eigen houtje doet zij ook onderzoek naar de zaak en begeeft zich op gevaarlijk terrein.

Deel 4: Onzichtbaar

Op het politiebureau van Grant County is een gijzeling gaande en Sara Linton en Jeffrey Tolliver bevinden zich onder de gegijzelde. Lena Adams, detective, werkt samen met de politie om de zaak tot een goed einde te brengen, maar is zij wel de juiste persoon hiervoor. Houdt de gijzeling verband met iets uit het verleden? Misschien heeft Jeffrey Sara niet alles verteld…

Deel 5: Trouweloos

Jeffrey en Sara ontdekken tijdens een wandeling in het bos een graf waarin een jong meisje ligt. Ze is zich letterlijk doodgeschrokken. Sara ontdekt tijdens de lijkschouwing iets dat zo gruwelijk is dat het zelfs haar schokt.
Lena Adams, bekwaam maar zwaar op de hand, wordt van vakantie terug geroepen om mee te werken aan deze zaak. Het spoor leidt naar een plaatsje dicht bij Grant County, met een geisoleerde gemeenschap met een huiveringwekkend geheim.

Deel 6: Onaantastbaar

Detective Lena Adams ligt in het ziekenhuis in Georgia en is de enige getuige van een wrede moord waarbij een vrouw werd verminkt.
Jeffrey Tolliver hoort dat zij in het ziekenhuis ligt. Sara Linton is aangeklaagd wegens nalatigheid en heeft haar eigen problemen met die zaak.
Lena heeft een geweldadige ex- vriend een neonazie. Zelfs in de gevangenis heeft hij nog macht over haar.
Sara en Jeffrey zijn de enige die Lena kunnen bevrijden uit een web van leugens en geweld.

Will Trent reeks

Triptiek:

 In de wijk Grady Homes wordt rechercheur Michael Ormewood geconfronteerd met gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het GBI komt in actie en voegt zich bij deze zaak omdat het lijkt op eerder gepleegde vergelijkbare misdaden. Vierentwintig uur later wordt er een lichaam gevonden in de achtertuin van Michael Ormewood en de zaak komt erg dichtbij.

Versplinterd:

In haar jarenlange huwelijk heeft Abigail Campano geleerd bedrog en geweld te accepteren. Maar als zij thuis komt en een man met een mes over haar dochter gebogen ziet staan maakt dat een ongekende kracht bij haar los, een kracht die de ‘insluiper’ niet overleefd.
Will Trent wordt er bij gehaald om deze zaak op te lossen. Al snel blijkt het om meer dan alleen een gezinsdrama te gaan. Gijzeling, misbruik en moord. De dader blijkt juist iemand te zijn geweest die haar dochter had willen beschermen.

Grant County
Genesis:

Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal verwoeste is Sara naar Atlanta gevlucht. In dit verhaal komen Will Trent en Faith Mitchell Sara Linton elkaar tegen en werken ze samen aan deze zaak.
Een zwaar mishandelde vrouw wordt binnengebracht in het ziekenhuis waar Sara werkt. Ze wil meer weten over deze mysterieuze vrouw en ze gaan op onderzoek uit. In het bos vinden ze een ondergrondse martelkamer die alle gruwelijkheden overtreft.
Er verdwijnt weer een vrouw en de dader geeft zich niet snel gewonnen.

 

Karin Slaughter is de Koningin van de suspence. Wie eenmaal een Slaughter heeft gelezen wil er geen meer missen!

Haar boeken zijn zo gruwelijk en  ijzingwekkend, je moet enigszin een sterke maag hebben. Maar ze boeit de lezer tot aan de allerlaatste bladzijde.