blog placeholder

Lekker en gezond eten, losgaan in vette clubs, heerlijk ontspannen, en dat alles het liefst zo goedkoop mogelijk? Natuurlijk wil iedereen weten waar je dan terecht kan. Daarom hier drie hotspots voor de studenten in en rondom de grotere steden van Nederland.

Amsterdam
Als geliefde hoofdstad van ons kleine landje heeft Amsterdam  ontzettend veel te bieden. Naast de bekende toeristische plekken zijn er nog nieuwe hotspots voor de Nederlandse student om op de kaart te zetten. Aan jawel, hoe kan het ook anders, een van de Amsterdamse grachten vinden we de door mij gekozen winkel; ‘Foodware’.

 

Bij Foodware komen de mensen voor lekker eten. Het fijne hiervan is dat je voor deze culinaire hoogstandjes geen uren in de keuken hoeft te staan, maar binnen tien minuutjes na aankoop aan tafel kunt schuiven. Geen vette hap waar wij vrouwen (iedereen weet dat het zo is) tijdens het uitbuiken alweer spijt van hebben. Integendeel, je wordt namelijk beloond met lekker, vers en verantwoord eten.  Je kunt er als student goed terecht, want een compleet drie gangen menu heb je al voor nog geen vijftien euro. Snel, gezond, kwaliteit en luxe voor weinig geld, do i need to say more?
Foodware vestigingen in Amsterdam, Looiersgracht 12, Westerstraat 116 en Corn. Krusemanstraat 11.

Groningen
Vraag een aantal willekeurige studenten naar dè studentensteden van Nederland en de stad Groningen staat hoogstwaarschijnlijk in de top drie, is het niet de frontrunner. Het studentenleven is een gezellige maar drukke combinatie van feesten en school. De beste remedie tegen al deze drukte is ontspanning. Laat het probleem nou zijn dat vele van ons niet goed weten waar ze dit kunnen vinden. Gelukkig vond ik the place to be om heerlijk tot rust te komen. Midden in het centrum van Groningen zoeken we de ontspanning op in hogere sferen, namelijk Sunset dakterras.

 

Naar eigen zeggen is dit niet zomaar een dakterras, maar het hoogste en mooiste dakterras van het noorden. En ik geloof dat meteen, alleen al na het zien van het geweldige uitzicht over de verlichtte stad. De openingstijden zijn bijna als vanzelfsprekend weersafhankelijk. Op mooie dagen is dit dus de plek om heerlijk achter over te leunen en letterlijk even tussen de wolken te zijn.

Nou hoor ik jullie zeggen: ‘maar wat nou als het regent?’. Natuurlijk, ook tijdens de net wat koudere dagen willen we blijven ontspannen, dus ook voor die gelegenheid ben ik op zoek gegaan naar een echte hotspot.
Sunset dakterras in Groningen, Grote Markt 33

Valkenburg
Mijn zoeken werd beloond met de zoveelste mooie hotspot op dit lijstje. Zoals gezegd blijven we nog even in de relaxmodus, want van het noordelijke dakterras gaan we naar het zuiderlijk gelegen Valkenburg, in de buurt van Maastricht.
Wellness resort, Thermae 2000.

Dit is een plek waar je geweest moet zijn wanneer het op ontspanning aankomt. Alle denkbare soorten sauna´s, stoombaden, massages, zwembaden en beautybehandelingen zijn hier aanwezig. En niet zomaar aanwezig, want de warme en ontspannen sfeer komt werkelijk overal in terug. Hier kan menig student alleen maar van dromen wanneer zij in de schoolbanken zitten te zwoegen. Maar wake up, het hoeft namelijk niet bij dromen te blijven. Natuurlijk zet ik dit niet zomaar op deze lijst. Voor het uiterlijk en faciliteiten krijgt dit resort een dikke tien, maar daarom niet alleen. Dit krijgt het vooral omdat er bij Thermae 2000 ook zeker aan jullie studenten wordt gedacht. Deze goddelijke spa geeft namelijk aantrekkelijke kortingen speciaal voor studenten. Voor nog geen tweeëntwintig euro kun je hier, op vertoon van studentenpas of ov-jaarkaart, een hele dag lang genieten. Is een avondje relaxen voor jou al genoeg? Dan ben je nog geen achttien euro kwijt.
Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul, Cauberg 25-27