blog placeholder

Vroeger was hier, los van wat eventuele versieringen, weinig discussie over: je plakte je foto’s in een album en dat was het. Één regenachtige zondagmiddag verder en het fotoalbum van de laatste vakantie was weer klaar. Tegenwoordig zijn er echter zoveel manieren waarop je een fotoalbum kunt maken: de ouderwetse inplak-manier, digitaal en dan laten drukken of het album digitaal houden. We zullen nu de voor- en nadelen van de verschillende varianten uiteenzetten.

 Het old school album met ingeplakte foto’s

De ouderwetse manier is waarschijnlijk wel de leukste manier om een fotoalbum te maken: lekker een middagje fröbelen en hier en daar wat versieringen toevoegen. Echter, er kunnen wel sneller frustraties komen: scheefgeplakte foto’s, vieze lijmresten, pagina’s die aan elkaar geplakt zijn of het verkeerde kopje boven een foto. Het voordeel van een fotoalbum maken via de digitale weg, is dat foutjes zo gewist worden en niks schots en scheef zal zijn.

 

Digitaal fotoalbum: laten bedrukken of niet?

Maar dan blijven er nog de twee digitale albums over: gaan we het laten drukken, of houden we het digitaal? Hier is veel over te zeggen: aan de ene kant is het natuurlijk wel heel leuk om aan vrienden en familie het fotoalbum te kunnen geven en hen zelf door de foto’s te laten bladeren. Een album dat digitaal blijft pak je toch wat minder snel op, omdat er voor de vertoning vaak wat voorbereidingen getroffen moeten worden. Echter, wie het fotoalbum digitaal houdt, zal waarschijnlijk wel veel geld besparen: drukkosten noch bezorgkosten. Tevens is een digitaal fotoalbum vele malen milieuvriendelijker dan een papieren album. Ook zijn de foto’s bij een digitaal album waarschijnlijk van de beste kwaliteit, mits het medium waarmee u ze vertoont ook een hoge resolutie heeft.

 

Selectie van uw mooiste foto’s

U zult zien, voor elk type album is wat te zeggen. Belangrijk is dat u ontdekt welk soort voor u het best werkt en wellicht kunt u overwegen om dit ook consistent door te voeren bij alle fotoalbums. Zo houdt u toch een beetje eenduidigheid. Uiteraard is uiteindelijk het allerbelangrijkste dat u een zorgvuldige selectie maakt van de foto’s die in het album komen. Welk type album u ook kiest, uiteindelijk zijn het toch de foto’s waar het om draait. Dus stel dat u ergens op zou willen besparen, doe dit dan niet op de afdrukkwaliteit van de foto’s. Immers, ook nu geldt de bekende uitdrukking: echte schoonheid zit van binnen.