blog placeholder

Mijn nichtje van 12 is een groot fan van de politieserie Flikken Maastricht. Ze wil net als de hoofdrolspeelster van de politieserie Flikken Maastricht, Eva van Dongen (gespeeld door Angela Schijf) rechercheur in burger worden. Ze heeft van ons al een politie badge voor haar verjaardag gehad en toen ze een paar weken geleden vertelde dat ze heel graag naar de Flikkendag in Maastricht wilde om haar helden in levende lijve te zien bood ik haar spontaan aan dat ik wel met haar naar de Flikkendag in Maastricht wilde gaan.

Hoe kom je als genodigde op de meet en greet van Flikken Maastricht?
Mijn zwager en mijn schoonzus vonden het een geweldig  plan en mijn nichtje was meteen door het dolle van enthousiasme. Ook haar zusje van 7 wilde graag mee en na overleg met mijn zwager en mijn schoonzus vertelden we haar dat ze ook mee mocht. Toen mijn twee nichtjes op bed lagen vertelde mijn zwager me dat hij de TROS gebeld had om te proberen een meet en greet te regelen. De TROS gaf echter aan dat zij niet betrokken waren met de organisatie van de Flikkendag in Maastricht, Mijn zwager heeft toen met de politie van Maastricht gebeld en uitgelegd dat zijn dochter politie agente wil worden en dat ze daarom zo gek is van de politieserie Flikken Maastricht dat ze er graag drie en een half uur voor wil reizen om de hoofdrolspelers te ontmoeten. De brigadier van de politie vond dit zo bijzonder dat hij er voor zorgde dat mijn nichtjes als officiële genodigden bij  de officiële ontvangst en persbijeenkomst van de cast van de politieserie Flikken Maastricht in het stadhuis van Maastricht aanwezig mochten zijn. Dat dit wel heel bijzonder was beseften we pas toen we op de website van de gemeente Maastricht het volgende lazen.

Sergio met mijn nichtjes

“Speciale persbijeenkomst zaterdag 6 september:

Op 6 september zal, voorafgaande aan het voor het publiek toegankelijke programma een speciale pers- en genodigdenbijeenkomst plaatsvinden met de acteurs van Flikken Maastricht. Hier is (op aanvraag) tevens de gelegenheid om vragen te stellen aan/foto’s te maken van de acteurs van Flikken Maastricht, de organisatie van Flikkendag Maastricht en diverse afgevaardigden van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Pers dient zich vooraf te accrediteren voor de speciale pers- en genodigdenbijeenkomst via de Politie. E: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

LET OP: Alle aanvragen worden door de Politie in behandeling genomen. Alleen daadwerkelijk geaccrediteerde pers wordt toegelaten en ontvangt t.z.t. aanvullende informatie m.b.t. de bijeenkomst (programma/tijdstip/locatie etc.)”

Cast Flikken Maastricht

Hoe verliep de meet en greet van Flikken Maastricht?

Volgens de brigadier van de politie moesten mijn nichtjes zich om 10.30 uur in het stadhuis van Maastricht melden voor de meet en greet. Daarom vertrokken we al om 6.30 uur zodat we zeker op tijd zouden zijn. Om 10.00 uur waren we bij het oude stadhuis maar het grote hek zat dicht. We vroegen aan twee in vol ornaat geklede marechaussees of we op het juiste adres waren voor de meet en greet met de acteurs van Flikken Maastricht. Ze zeiden dat we goed waren an dat zij ook stonden te wachten tot het hek open ging. We gingen even wat drinken bij Café de Zwaan en om 10.30 uur melden we ons. We vonden het heel spannend of de meisjes wel op de lijst stonden want er waren bijna alleen maar belangrijke volwassenen aanwezig. Toen we zeiden dat de meisjes voor de meet en greet kwamen wist de medewerkster van het gemeentehuis meteen wie ze waren en waar ze helemaal vandaan kwamen. Ze zei dat ze heel streng moest zijn en wij mochten dus niet mee naar binnen maar zij ontfermde zich over de meisjes en vroeg meteen of ze zin hadden in een stuk vlaai. Na een uur kwamen mijn nichtjes weer naar buiten en ze waren dolblij. Ze hadden alle hoofdrolspelers ontmoet en waren met ze op de foto gegaan. Ze hadden alleen nog geen handtekeningen maar daar gingen we daarna naar op jacht. Wordt vervolgd……..