blog placeholder

Wildlands Emmen

Ik ga al jaren regelmatig met mijn dochter, die nu 18 jaar is, naar diverse dierentuinen, om de paar jaar naar Naturalis en naar het Dolfinarium. Ze is nog steeds gek van dieren en gaat zelfs naar Freek Vonk zijn show. Omdat we goede berichten gehoord hadden over de geheel nieuwe dierentuin in Emmen besloten we, ondanks dat het 2 uur rijden is vanuit Andijk, daar vandaag naar toe te gaan en we hadden er heel veel zin in.

Hierbij wil ik onze bevindingen met u delen naar aanleiding van ons bezoek aan het nieuwe dierenpark “Wildlands” in Emmen omdat we allebei na drie uur rondlopen vonden dat het tegenviel. Ik schrijf u dit omdat het volgens mij voor u van groot belang is dat bezoekers met een tevreden gevoel naar huis gaan en enthousiaste verhalen vertellen tegen hun familie en vrienden wat bij ons vandaag dus, om de hieronder beschreven redenen, helaas niet het geval is.

Wij hadden onze auto geparkeerd op P-Noord maar zagen daar nergens een bord dat ons naar “Wildlands” verwees. Gelukkig was er een vrouw die ons de goede kant op kon wijzen. We volgden het pad en kwamen uit op een heel groot plein voor het theater. Ook daar stond nergens een bord met  “Wildlands” maar we wisten dat het daar moest zijn maar we zagen het pas toen we de controlepoortjes zagen.

Eenmaal binnen zijn we eerst naar “Nortica” gegaan. In het eerste bassin zagen we 1 zeeleeuw zwemmen, in het volgende bassin niets en in die daarna ook niets. Daarna zagen we bij de ingang van een ruimte met een grote tribune en een showbassin een brief hangen dat de zeeleeuwenshow niet doorging i.v.m. zwangerschapsverlof en dat er alleen een presentatie was om 12 uur. Vervolgens kwamen we bij een bassin met een heleboel kleine pinguïns toen weer een bassin met hoge hekken en niets erin, nog een bassin met hoge hekken en niets erin en aan het eind een bassin, met aan de ene kant hoge hekken en een lelijke grote pijpleiding en aan de andere kant een lelijk gebouw, waar we uiteindelijk 3 ijsberen zagen waarvan er één aan het zwemmen was en aan het spelen met een lege plastic jerrycan. Er lagen ook nog een tweede plastic jerrycan een paar lege blauwe vaten in dit bassin. Dit deed aan als zwerfvuil. We zijn daarna een trap afgegaan om ijsberen te zien zwemmen maar daar zagen we alleen een paar vissen zwemmen. De ruimte was verder ingericht als een soort machinekamer waar kinderen spelen konden. Vervolgens zijn we nog met een “lift” zogenaamd naar het diepste van de aarde afgedaald en toen stonden we weer buiten en liepen nog naar het achterste  bassin waar een grote pijp overheen liep en waar ook geen dieren zwommen.

Toen we weer terugliepen naar het beginplein vroeg ik aan mijn dochter hoe ze het Nortica vond. Ze vond het erg tegenvallen want ze had bijna geen dieren gezien. Dat vond ik ook, daarnaast vond ik de Nortica inrichting met roestige damwandplaten, roetvrijstalen pijpleidingen en blikken gebouwen overkomen als het industrieterrein van IJmuiden.

Het Nortica viel dus helaas erg tegen daarom togen we vol goede moed naar het volgende gebied de “Serenga”. De entree van de “Serenga” was een heel mooi authentiek Afrikaans gebouw waarachter een authentiek Afrikaans dorp was nagebouwd met heel veel geiten. Geen bijzondere dieren dus. We liepen verder en kwamen bij een gebiedje met volgens het bordje Bennet Walaby’s. Na lang speuren zagen we er ééntje liggen naast een hoopje takken, ook niet veel bijzonders dus. Toen liepen we door het gebiedje met de prairiehonden, dit waren echt hele leuke diertjes die los rondliepen, heel actief waren en die heel benaderbaar waren. Daarna kwamen we bij de nijlpaarden waarvan we er twee onder water hebben kunnen bekijken, dat was leuk. Toen liepen we verder om de leeuwen te bekijken, die zagen we echter jammer genoeg, hoe we ook zochten, nergens. Aan de andere kant van het pad zagen we wel de kamelen, de zebra’s en de andere woestijn en savanne dieren. Daar zagen we ook de safari vrachtwagen rijden en we besloten daar ook mee te gaan. De wachtrij viel gelukkig erg mee en het was een leuk rondje waarbij je alle dieren goed kon zien.

Een stuk positiever gestemd gingen we via de otters en de olifanten naar de enorme kas van het “Jungola”. We liepen door de “Jungola” waar we vooral heel veel planten zagen. We zagen daar bij de ingang een koningspython en al lopend en per boot tussen alle planten de volgende dieren, 2 Aziatische olifanten, een stuk of 5 slingerapen, een paar vissen, een stuk of 5 witte apen en in het vogelgedeelte 3 groene parkieten, 1 rode parkiet en 1 mooie vogel met een kroontje. Totaal dus zo’n 20 dieren in een kas van 18.000 m2. Voor ons gevoel was het een zo goed als lege jungle.

Als laatste gingen we naar de vlindertuin, daar vlogen tientallen mooie grote blauwe vlinders om ons heen en een aantal mooie kleinere soorten in een hele mooie omgeving waar we ook nog een paar kleine alligators en een schildpad hebben gezien.

We gingen helaas, tegen onze verwachting in, naar huis met een ontevreden gevoel. Wij denken dat dit komt door het geringe aantal dieren dat we in het “Nortica” gebied en de “Jungola” kas hebben gezien en het feit dat we als eerste naar het “Nortica” gebied zijn gegaan en dit gebied als heel lelijk industrieachtig en leeg hebben ervaren waardoor we met een negatief aanvangsgevoel de rest van het park hebben bekeken en uiteindelijk niet enthousiast naar huis zijn gegaan. Als iemand ons vraagt of het de moeite waard is om voor een bezoek aan “Wildlands” naar Emmen te rijden zullen wij zeggen dat wij tweeën het de 2 uur rijden, de € 58,- entree plus nog parkeergeld niet waard vonden. Hierbij verzoek ik u dus om alsnog achteraf korting te geven op de entree van Wildlands Emmen.