blog placeholder

Plopsaland is één van de populairste pretparken van België en Nederland. Plopsaland is vooral bekend door de televisie serie over kabouter Plop en zijn vrienden. Je komt dan ook veel van deze figuren tegen in Plopsaland. Daarnaast zijn er nog heel veel andere mooie en grappige attracties voor kinderen. 

Plopsaland

Gratis Plopsaland
Voorbeeld:
Dalen en Coevorden gratis naar Plopsaland. Iedere inwoner van Dalen en Coevorden mag gratis een kijkje komen nemen in het overdekte themapark Plopsaland in het Belgische Hasselt. Het Vlaamse mediabedrijf Studio 100 dat in Dalen een soortgelijk pretpark gaat bouwen, wil met dit aanbod laten zien wat Dalenaren en Coevordenaren te wachten staat. Algemeen directeur Steve van den Kerkhof van de drie Plopsaparken in België denkt daarmee de inwoners te overtuigen dat de invloed van het park niet te groot zal zijn op het dorp Dalen. Het aanbod geldt tot eind dit jaar. De toegangsprijs is normaal 14 euro. Geïnteresseerden moeten zelf wel hun vervoer regelen en betalen.

Plopsaland

Korting Plopsaland
De supermarktketen c1000  is een goed voorbeeld van zo’n bedrijf.
Ze hebben de volgende actie: Bij ieder 10 euro aan boodschappen krijg je een zegel. Iedere 5 zegels geeft recht op 5 euro korting op de entreeprijs van pretpark Plopsaland. De maximale korting is 5 euro per persoon.

Op Wickipedia kun je lezen hoe Plopsaland is ontstaan.  http://nl.wikipedia.org/wiki/plopsaland

Plopsaland

In het park zijn de volgende attracties te vinden:

Er zijn een groot aantal attracties geschikt voor kleine kinderen,
1. Algemeen:
Ploptuin, De Eendjes, De Emmer, De Kikkers, De Konijntjes, De Vleermuis, De Boomstammetjes, De Draak.

2. Wizzy & Woppy zone:
Dongo’s race, De Koffiekopjes, Rollerskater, De Vaat.

Ad 2. Wizzy & Woppy:
Wizzy is een muis. Ze is heel ondeugend maar toch wel heel lief. Ze woont samen met Woppy in een kooi op de tafel in de dierenwinkel. Ze is stiekem een beetje verliefd op Woppy. Zij wordt gespeeld door Barbara de Jonge.
Woppy is een muis. Hij is erg ondeugend en vindt het leuk om zijn vriendjes af en toe te plagen. Hij woont samen met Wizzy in een kooi. Hij weet niet dat Wizzy verliefd op hem is maar zelf is hij niet verliefd op haar. Hij wordt gespeeld door de intussen overleden Carl Ridders. (bron: wikipedia) 

3. Piratenzone (Piet Piraat):
Hangbrug, Piratenboot, Storm op Zee, SuperSplash, De Waterfietsen (Jonger dan 10 jaar : mits begeleiding)

Ad 3.Piet Piraat:
Piet is piraat van beroep. Met zijn schip “De Scheve Schuit” en zijn vreemde bemanning schuimt Piet Piraat de grote wateren af, op zoek naar avontuur.
Stien Struis is de sterkste piratenvrouw van de Zeven zeeën en het enige vrouwelijke lid van de bemanning. Zij staat aan het roer van De Scheve Schuit.
Berend Brokkenpap is de kok en zijn specialiteit is brokkenpap. Berend is heel dom en daardoor ontstaan soms gekke toestanden. Hij praat over zichzelf in de derde persoon.
Steven Stil is de matroos van het schip. Hij kan niet praten, enkel horen. Hij vindt het leuk om kattenkwaad uit te halen en is dol op slagroomtaart. (bron: wikipedia)

4. Kermis van Samson & Gert (Samson en Gert Zone):
Balloon Race, De Brandweer, De Draaimolen, Safari, Scooter, Wienerwalz.

Ad 4. Samson & Gert:
Een man Gert samen met z’n pratende hond (Samson) (bron: wikipedia)

5. Big & Betsy Hoeve (Big en Betsy Zone):
De Doorloopweide, Hoeve van Big & Betsy, De tractors van Big & Betsy, De Tuin van Big.

Ad 5. Big & Betsy:
Big is een varkentje, wonend op een boerderij samen met zijn vriendinnetje Betsy. Big is dol op eten en lijdt dan ook aan overgewicht. Desondanks is hij wel heel lief en zachtaardig. Big laat graag windjes, waardoor overbuurvrouw Theresa Pruim wegkwijnt in de stank.
Betsy is het bazinnetje van Big. Ze werkt op de boerderij, wat maakt dat ze zich nooit verveelt. Haar overbuurjongen, Pieter-Paul Pruim, is smoorverliefd op haar. Helaas is het niet wederzijds, want Betsy wil een stoere jongen. Betsy is zeer behulpzaam, maar is ook wel in voor een geintje. Samen met Big verzint ze vaak plannetjes om hun vrienden in de maling te nemen.
Theresa Pruim is de overbuurvrouw van Big en Betsy. Ze is allesbehalve aardig en is erg gesteld op netheid. Haar huis moet er steeds piekfijn uitzien, omdat er ieder moment zeer hoog bezoek kan langskomen. Als iemand, vooral Big en Betsy, haar idealistisch wereldje verstoren, noemt ze het steeds “een schande, een grote schande”. Sinds jaar en dag is Therese lid van de ‘Club voor Belangrijke Dames’.
Pieter-Paul Pruim is de overbuurjongen van Big en Betsy. Hij is de zoon van de Zuurpruim, die hem tot studeren dwingt en verbiedt om te gaan met ‘die wilde meid en dat vieze varken’. Pieter-Paul is, buiten zijn moeders’ medeweten in, verliefd op Betsy. Hij is ook vaak zenuwachtig als hij bij Big en Betsy over de vloer komt.
Agent Suikerbuik is de hoofdagent – en tevens enige agent – van het dorp. Rond etenstijd is hij altijd te vinden bij Big en Betsy. Suikerbuik houdt enorm veel van eten. Op het politiebureau zijn er dan ook meer taartjes, koekjes en snoepgoed te vinden dan politiedossiers. Hij is er altijd voor te vinden met om samen met Big en Betsy een grap uit te halen.
Boer Janus is de buurman van Big en Betsy en onderhoudt een grote boerderij. Hij weet niet veel, in tegenstelling tot zijn tweelingbroer Marcus, die wel veel weet. (bron: wikipedia) 

6. Spring zone:
SpringFlyer.

7. Mega Mindy zone:
Mega Mindy Jetski, De Vliegende Fietsen.

Ad 7. Mega Mindy:
Mieke Fonkel en Toby zijn agenten op het politiebureau in het dorp van commissaris Migrain. Mieke heeft in het geheim echter een superheld alter ego genaamd Mega Mindy. (bron: wikipedia)

8. Bumba – en Bos van Plop zone:
Bos van Plop, Bumba speeltuin.

9. Anubis zone:
Anubis: The Ride

Ad 9. Anubis:
Het Huis Anubis (bekend als Huset Anubis in het Zweeds en als La Casa De Anubis in het Spaans, ter onderscheiding van de latere spin-offs ook wel Het Huis Anubis en de Geheime Club van de Oude Wilg genoemd) is een Nederlandse/Vlaamse jeugdsoapserie waarin zes jongeren op zoek gaan naar een schat. (bron: wikipedia)

Plopsaland is dus een park waar jong en oud zich urenlang vermaken kan.

Adres

Route beschrijving Plopsaland De Panne (België): http://www.slimweg.be/toplocaties/Plopsaland_De_Panne.htm?ComponentId=3881&SourcePageId=2153

Route beschrijving Plopsaland Coevorden: http://www.plopsa.be/plopsaindoorcoevorden/route