blog placeholder

Omniversum is één van de populairste 3D Bioscopen van Nederland. Er draaien fantastische films voor jong en oud over de meest uiteenlopende onderwerpen dus je kunt er met heel je gezin naar toe. 

Omniversum

Er zijn regelmatig bedrijven die een actie hebben.

Gratis Omniversum:
Voorbeeld:
Ben je WNF-Ranger of WNF-LifeGuard, dan mag je gratis naar binnen bij Omniversum.. Wordt dus ook DIERENBESCHERMER ? Meld je aan bij één van deze clubs en doe mee! Hartstikke goed als ook JIJ in actie komt voor dieren! http://www.wnf.nl/dagjeuit/

Omniversum

Korting Omniversum:
Voorbeeld:
Met de Ooievaarspas krijgt u 50% korting op de toegangsprijs? Naar een concert, theater, of baantjes trekken in het zwembad. Iedereen wil wel eens lekker ontspannen. Maar wat als u niet zoveel te besteden heeft? Met een beperkt inkomen vallen de leuke extra’s vaak als eerste af. Jammer, want dat hoeft helemaal niet! Met de Ooievaarspas krijgt u korting op allerlei leuke activiteiten, zoals cursussen, sport en culturele uitjes. De Ooievaarspas is gratis voor mensen met een laag inkomen. MBO-studenten kopen de pas voor € 11,34. U kunt de pas aanvragen voor uzelf en uw gezinsleden. In de Ooievaarsgids staat precies waar u met de Ooievaarspas korting krijgt en hoeveel korting u krijgt. (ooievaarspas.nl)

Op Wickipedia kun je lezen hoe Omniversum is ontstaan.  http://nl.wikipedia.org/wiki/Omniversum

Omniversum

Wat is het Omniversum:
Het Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. De films worden op een enorm projectiescherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol dat om het publiek heen staat en is maar liefst 840 vierkante meter. Overal om je heen zie je het beeld van de film en de film  wordt ondersteund door een subliem geluidssysteem met niet alleen hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. Er zijn 300 zitplaatsen. De naam Omniversum is samengesteld uit ‘Omnimax’ en ‘Universum’. Omnimax is de oorspronkelijke naam van het gebruikte filmprojectiesysteem, dat later is omgedoopt naar IMAX Dome. Universum herinnert aan de sterrenkundige kant van de programma’s die vroeger vertoond werden. De missie van Omniversum luidt: “Omniversum streeft ernaar om kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet op een bijzondere en indrukwekkende wijze aan het publiek door te geven, kennis die met name essentieel is voor een duurzame samenleving.” Dit vertaalt zich in films met als thema cultuur, natuur en wetenschap. Ook muziek, geschiedenis en entertainment komen aan bod. De inhoud van de films laat zich goed vergelijken met de televisieprogramma’s van Discovery Channel en National Geographic Channel. Een film duurt een klein uur. (bron: wikipedia.nl)

Omniversum

Review A. Huibers: Ik vond het een geweldige film. Het lijkt alsof je er gewoon bij bent. De ronder koepel zorgt er voor dat je een mooie omgeving hebt, je kijkt als het ware om je heen en ziet aan alle kanten wat gebeuren. In het begin werd je meegenomen in een helikopter. Het lijkt dan net alsof je gewoon meevliegt en de omgeving onder je door gaat. Je stoel staat gewoon stil maar toch lijkt het alsof je helemaal mee beweegt. Ik heb van het begin tot het eind van deze film genoten. Het geluid is erg goed geregeld. Na de film moet je aan de achterkant de zaal verlaten.

Omniversum

Belangrijk / handig:
1- Gratis parkeren en gebruik van toiletten.
2- Rolstoelgebruikers kunnen terecht via een aparte ingang.
3- Je kan een 2e voorstelling volgen voor de halve prijs.
4- Je kan een oortelefoon krijgen voor engelse spraak.
5- Je mag in de zaal eten.
6- Er is een winkel waar je etenswaren kan kopen.
7- Omniversum Steunt Wereld Natuur Fonds.
8- Er is een ringleiding beschikbaar voor mensen met een gehoorapparaat.
(bron: http://reizen.ciao-shopping.nl)

Omniversum

Openbaar vervoer:
Vanaf Den Haag CS, HTM bus 24 of Van Den Haag CS of HS, tram 17.

Auto:
Volg borden Den Haag, Centrum en tenslotte de borden Omniversum.

Adres:
 President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag