blog placeholder

Dolfinarium Harderwijk is één van de populairste pretparken van Nederland. Er is van alles te doen voor jong en oud dus je kunt er met heel je gezin naar toe. De entreeprijs is echter hoog dus zoekt iedereen naar korting op de Dolfinarium Harderwijk kaartjes. Hier maken veel bedrijven gebruik van, daarom zijn er veel bedrijven die klanten proberen te lokken met gratis Dolfinarium Harderwijk kaarten of hoge korting op Dolfinarium Harderwijk kaarten. Het loont dus altijd de moeite om te zoeken op internet!!

Gratis naar Dolfinarium Harderwijk

Er zijn regelmatig bedrijven die een actie hebben.

Gratis dolfinarium harderwijk
Voorbeeld:
Bij bestelling van 1 hele pallet Océ papier (=40 dozen à 5 pakken), kunt u kiezen uit een aantal cadeaus o.a.: Toegangskaartje voor het Dolfinarium in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa, met een mooie collectie zee(zoog)dieren. Voor iedereen die een compleet dagje uit in een verrassende omgeving wil hebben!

Korting dolfinarium harderwijk
€ 4,- korting per persoon. Ben je WNF-Bamboekid, WNF-Ranger of WNF-LifeGuard, dan krijgen jij en maximaal vier andere personen € 4,- korting op jullie entreekaartje voor Dolfinarium Harderwijk. Wordt dus ook DIERENBESCHERMER ? Meld je aan bij één van deze clubs en doe mee! Hartstikke goed als ook JIJ in actie komt voor dieren! http://www.wnf.nl/dagjeuit/

Gratis naar Dolfinarium Harderwijk

Op Wickipedia kun je lezen hoe Dolfinarium Harderwijk is ontstaan.  http://nl.wikipedia.org/wiki/Dolfinarium_Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks ongeveer één miljoen bezoekers. Highlights:
– Odiezee , een lagune met dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen.
– Diverse shows met o.a dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen
– Onderwaterzicht bij walrussen en dolfijnen.
Speeltuinen: Het Dolfinarium heeft maar liefst vier nieuwe speeltuinen! De speeltuinen zijn de gehele dag gratis toegankelijk. Alle speeltuinen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. We raden ouders en begeleiders aan jongere kinderen goed in de gaten te houden. 
1- Kantjeboord: In deze nieuwe speeltuin kun je in een echt bootje stappen en net doen alsof jij de schipper bent!
2- Pierewier: In deze centrale speeltuin kun je je naar hartelust uitleven. Je vindt er allerlei nieuwe speeltoestellen.
3- Springtij: Lekker spelen op het strand. Dat kan uitstekend in deze speeltuin! 
4-Brulbaai:  Deze uit houten palen opgebouwde speeltuin ligt naast de Zeeleeuwenzee. Als je in de toren klimt, kan je ze nog beter horen brullen!

Als je een werkstuk wilt maken over Dolfijnen dan kun je dat hier downloaden.

http://www.op-school-internetten.nl/index.php?q=aHR0cDovL3d3dy5kb2xmaW5hcml1bS5ubC9kb3dubG9hZC9kb3dubG9hZF9zYXZlLnBocD9maWxlPTQ%3D

De volgende zeedieren zijn in het Dolfinarium te bezichtigen:

Gratis naar Dolfinarium Harderwijk

Tuimelaardolfijnen:
De televisiedolfijn Flipper was ook een tuimelaar.
De tuimelaar is een robuuste maar gestroomlijnde, grijze dolfijn, met een duidelijke snuit. De wittige onderkaak is net iets langer dan de bovenkaak. De tuimelaar heeft een sigaarvormig lichaam met een slank staartstuk, spitse flippers, grijze bovendelen en een witte buik. Wereldwijd is het een veel voorkomende dolfijnensoort. De tuimelaars die langs de Nederlandse en Belgische kust gevonden werden, varieerden in lengte van 110 cm tot 380 cm. De gemiddelde lengte bedroeg 270 cm. De kleinste exemplaren, zogenaamde neonaten (pas geboren individuen van minder dan 140 cm), spoelden tussen mei en september aan. De tuimelaars van de Noordzee zijn over het algemeen nogal zwaar gebouwde dieren, veel robuuster dan hun tropische soortgenoten. De tuimelaar scoort ongetwijfeld hoog in discussies over intelligente dieren. Dit onder andere op basis van zijn prestaties in dolfinaria, de inzet bij verschillende marines en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.(bron wikipedia.nl)

Zeeleeuwen:
De zeeleeuwen vormen een groep van zeeroofdieren uit de familie der oorrobben). De zeeleeuwen komen voor in de gematigde en subpolaire kuststreken van de Grote Oceaan, de Atlantische kust van Argentinië tot zuid-Brazilië, en het zuiden van Australië en Nieuw-Zeeland. De zeeleeuwen splitsten zo’n 3 miljoen jaar geleden af van de zeeberen. De zeeleeuwen zijn over het algemeen groter dan de zeeberen, hebben een stompere snuit en kleinere flippers. Het belangrijkste verschil tussen de twee groepen is de ondervacht, die bij de zeeleeuwen ontbreekt.
De naam zeeleeuw: De mannetjes van enkele soorten zeeleeuwen hebben ook manen, bijvoorbeeld de Manenrob. De naam “zeeleeuw” verwijst dan ook waarschijnlijk naar de manen van deze dieren. Als de vacht nat is, zijn de manen echter niet zichtbaar. Bij de droge vacht, gaan de haren uit elkaar staan en worden de manen zichtbaar. (bron wikipedia.nl)

Zeehonden:
Zeehonden of robben vormen een familie van zeezoogdieren. Ze behoren tot de roofdieren. Zeehonden in Nederland komen het meest voor in de Waddenzee en de Ooster- en Westerschelde. Jonge zeehonden noemt men ook wel huilers. Zeehonden zijn doorgaans wit van kleur als ze geboren worden. Zeehonden hebben korte stugge haren en nauwelijks ondervacht. Ze houden met een dikke speklaag de lichaamswarmte vast. Ze hebben goed ontwikkelde tastharen, niet alleen in de snor, maar ook in de wenkbrauwen. De meeste soorten hebben een gevlekte vacht. Er zijn soorten waarbij het mannetjes veel groter dan het vrouwtje of ze hebben ander vlekkenpatroon hebben of zelfs een slurf (zoals bij de zeeolifanten). De achtervinnen zijn groter dan de voorvinnen. Met deze achtervinnen zwemmen de zeehonden. De zeehonden hebben geen oorschelp. Zeehonden komen ook in de buurt van beide polen voor. Ze zijn belangrijke prooidieren voor ijsberen en orka’s. (bron wikipedia.nl)

Walrussen:
De walrus is een robbensoort die in de koude zeeën van het noordelijke halfrond voorkomt. Er worden twee tot drie ondersoorten onderscheiden. De walrus hoort tot de orde van de roofdieren en is de enige nog levende soort in de familie der walrussen. De naam “walrus” komt van het Scandinavische “val ross”, wat “walvispaard” betekent. Het meest opvallende kenmerk van de walrus zijn de lange slagtanden. Ze komen voor bij beide geslachten maar bij het mannetje zijn ze meestal langer, rechter en steviger. Over het algemeen worden de slagtanden zo’n vijftig centimeter lang maar er zijn uitzonderingen tot een meter waargenomen. Een ander opvallend kenmerk zijn de borstelachtige snorharen die van de bovenlip naar beneden hangen. Bij walrussen in de dierentuin zijn deze vaak heel prominent aanwezig maar bij in het wild levende dieren zijn ze meestal grotendeels afgesleten door het dagelijkse gebruik. De kop van de walrus is vrij klein, zeker in verhouding tot het lichaam. Ook de ogen en de oren zijn klein. (bron wikipedia.nl)

Bruinvissen:
De bruinvis is een tandwalvis met een lengte van maximaal 1,80 meter en een gewicht van 60 kilogram. Bruinvissen hebben een stompe snuit, een lage, driehoekige rugvin en (zoals alle walvisachtigen) een platte staartvin. De rug is donkergrijs, de buik helderwit. Ze leven alleen of in kleine groepen van 2 à 10 dieren en soms in grotere groepen tot enkele tientallen dieren. Ze trekken  wisselend naar zomer- en winterverblijven. De naam bruinvis is op het eerste gezicht vreemd, omdat deze dieren geen vissen zijn en ook geen bruine kleur hebben. De verklaring hiervoor is dat vroeger, toen de mensen nog niet zo veel van dieren wisten, alles wat in de zee leefde vissen noemde, en grauwe kleuren, zoals bruin, grijs en zwart, werden allemaal bruin genoemd. Bruinvissen eten kleine levende dieren zoals vissen, garnalen enz. Deze vinden ze met behulp van echolocatie. Ze zwemmen voornamelijk vlak onder het zeeoppervlak. Ze kunnen net als een dolfijn uit het water springen, maar doen dit vrijwel nooit. (bron wikipedia.nl)

In het Roggenrif leven verschillende soorten haaien en roggen:
Blonde rog, Golfrog, Stekelrog, Kleinoogrog, Gevlekte rog, Hondshaai, Gladde haai, Gevlekte gladde haai.

Opvangcentrum:
Het Dolfinarium Harderwijk is naast attractiepark tevens opvangcentrum voor dolfijnen, bruinvissen en andere zeedieren. Zieke of gewonde dieren kunnen daar herstellen en worden later – indien mogelijk – weer uitgezet in de Noordzee. Sommige dieren kunnen echter niet terug naar zee, omdat ze niet sterk genoeg meer zijn of hun eigen vis niet meer kunnen vangen. Dan blijven ze in het Dolfinarium. In dit centrum werd op 23 juni 2010 een verzwakte orka opgevangen, die in de Waddenzee werd gevangen. De laatste keer dat een levende orka in Nederlandse wateren werd gesignaleerd was in 1947.

Dolfinarium Harderwijk is dus een park waar jong en oud zich urenlang vermaken kan.

Openingstijden: Het park is 20 februari t/m 31 oktober dagelijks van 10.00 – 17.00 uur geopend (m.u.v. de maanden juli en augustus, dan tot 18.00 uur). In de maand maart is het Dolfinarium alleen in het weekend geopend.

Toegangsprijzen 2011: Volwassenen € 25,00 Kinderen (0-2 jaar) gratis Kinderen (3-11 jaar) € 22,50 Senioren (65+) € 22,50 NB: de entreeprijzen worden in de maanden juli en augustus met 1,00 euro verhoogd. Huisdieren zijn in het Dolfinarium niet toegestaan.

Bezoekers met een handicap die niet in staat zijn om het park zelfstandig te bezoeken mogen 1 gratis begeleider meenemen.

Parkeren kan op het gemeentelijke parkeerterrein voor de ingang van het Dolfinarium. Een dagkaart kost € 6,00.

Het Dolfinarium heeft twee grotere restaurants waar u complete maaltijden kunt bestellen.. Door het park heen staan 8 stands waar u van snoep tot wafels kunt kopen.

Adres:
Dolfinarium, Strandboulevard Oost 1 3841 AB Harderwijk

Route beschrijving:
Met de auto: Het Dolfinarium is te bereiken via de A28 (Amersfoort-Zwolle). Vanaf de snelweg, volgt u de borden Dolfinarium Er zijn tal van gemeentelijke parkeerterreinen met betaald parkeren (ook voor bussen).
met het openbaar vervoer:
Komt u met de trein, stap uit bij Harderwijk (NS station) en neem vervolgens de bus (nr.144, 147 of 148) naar het Dolfinarium. Vanaf de bushalte is het slechts een paar minuten lopen langs de haven om het Dolfinarium te bereiken.