blog placeholder

Voor veel mensen, vooral gezinnen met kinderen, is een dagje uit onbetaalbaar geworden. Toch zijn er nog wel plaatsen en attracties waar je gratis naar toe kunt gaan. In dit artikel een opsomming van de leukste gratis activiteiten voor je hele gezin.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Het noordzeestrand:
Het mooiste gratis dagje uit is nog steeds een dagje met zijn allen naar het Noordzee strand. Met stranden in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is er voor het grootste deel van alle Nederlanders wel een strand in de buurt.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Roofvogeltuin de havikshof – klarenbeek:
Roofvogeltuin De Havikshof is gevestigd aan de Oudhuizerstraat 36a in Klarenbeek, Gelderland. Roofvogeltuin De Havikshof is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. Roofvogeltuin De Havikshof is een prachtige parkachtige aangelegde tuin met waar je heel veel verschillende soorten roofvogels kunt bewonderen.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Amerikaanse begraafplaats Margraten
De Amerikaanse begraafplaats Margraten is gelegen aan Amerikaanse Begraafplaats 1 te Margraten, Limburg. De Amerikaanse begraafplaats Margraten is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. Vooral voor kinderen die het op school in de geschiedenisles al over de  Tweede wereldoorlog hebben gehad is dit een aanrader. Als je langs de in totaal 8.301 loopt en je leest al die namen van de Amerikaans jongens die op hun 18de, 19de of 20ste jaar al voor onze vrijheid gesneuveld zijn, dringt het langzaam tot je door waarom deze erebegraafplaats zo schitterend is aangelegd en wordt onderhouden.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Museum Museonder – Otterlo:
Het ondergrondse museum Museonder is gevestigd aan de Houtkampweg 9c in Otterlo, Gelderland. Museum Museonder is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. In Museum Museonder is niet alleen heel veel te zien over het leven op de Veluwe maar wordt ook op een leuke manier aanschouwelijk uitleg gegeven over bijvoorbeeld aardbevingen, schoon drinkwater en zo voorts.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Militair Luchtvaartmuseum – Utrecht:
Het Militair luchtvaartmuseum is gevestigd aan de Kampweg 120 in Soesterberg, Utrecht. Het Militair luchtvaartmuseum is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. In het Militair luchtvaartmuseum staan in twee grote hallen jachtvliegtuigen, helikopters en lesvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht en de Marineluchtvaartdienst van 1950 tot heden. Ook is er een zogenaamd “Flying Center” Hier is voor kinderen van alles te ontdekken over het fenomeen vliegen. Ook is er een vijfdelig parcours waar kinderen leren wat vliegen is en of zij geschikt zijn om F-16 piloot te worden.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Apeneilanden Stichting Aap – Almere:
Stichting AAP is gevestigd aan het Kemperhaanspad 1, 1358AC in Almere, Flevoland. De apeneilanden zijn gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. Ook worden er op vaste tijdstippen uitleg gegeven door diverse medewerkers. Naast apen zijn er nog een aantal exotische dieren te bewonderen.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Het Grote Kabouterbos:
Het Grote Kabouterbos is gelegen aan de Roggebotterweg 21 in Dronten, Flevoland. Het Grote Kabouterbos is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. Het Grote Kabouterbos.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Kinderboerderij Ophovenerhof – Sittard
Kinderboerderij Ophovenerhof is gevestigd aan de Molenweg 57, 6133 XM in Sittard in de provincie Limburg. Kinderboerderij Ophovenerhof is gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook het parkeren is volledig gratis. Kinderboerderij Ophovenerhof is jaarrond maandag tot en met zaterdag geopend van 9 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags. In de maanden mei, juni, juli, augustus en september is Kinderboerderij Ophovenerhof ook op zondag geopend. Op de Kinderboerderij Ophovenerhof vindt je hangbuikzwijnen, kippen, eenden, ganzen, ezels, schapen, een bijenstal met zeven bijenkasten, diverse siervogeltjes zoals kanaries en zebravinkjes, konijnen, cavia’s en geitjes. Omdat Kinderboerderij Ophovenerhof tevens een zorgboerderij is hebben alle groepen dieren een persoonlijke verzorger. De dieren zijn dus gewend aan mensen en komen graag naar mensen toe om gevoederd en geaaid te worden. Naast een kinderboerderij is er een grote moestuin waar ontzettend veel soorten groenten, fruit en bloemen te zien zijn.

TOT ZOVER:
Tot zover deze greep uit de honderden gratis uitjes die ons land toch nog te bieden heeft.