blog placeholder

Heel veel mensen zijn tegenwoordig in het bezit van minimaal een digitale camera en een scanner, met deze apparaten kun je als je een beetje creatief bent best wat geld verdienen, om te weten hoe dit werkt lees dan zeker verder.

Wat kun je maken

 Als je redelijk kunt fotograferen of je kunt redelijk tekenen is het leuk om te beginnen met het maken van een interactief voorleesboek voor kleineren kinderen.

 Als het je leuk is gelukt om daarmee te beginnen kun je misschien daarna verder met verhalen schrijven met sprekende foto’s erbij of bijvoorbeeld van eigen gemaakte foto’s een stripverhaal maken.

 ook kun je tesamen met je kinderen een verhaal in scene zetten waar jij dan de foto’s maakt en je kinderen je later het verhaal bij vertellen, op die manier kun je een heel leuk e-book maken om te verkopen.

 Hoe ga je te werk

 

interactief peuterverhaaltje met foto’s

 Loop met je fototoestel langs allerlei herkenbare dingen dat kan varieren van een fiets tot een auto, een bus, de zee, het bos etc.

 Maak de foto’s zo gericht mogelijk dat het onderwerp er goed opstaat en goed herkenbaar is voor een kind van ongeveer 2 jaar.

 Als je een heleboel leuke plaatjes hebt ga je ze met een fotobewerkprogramma verkleinen, eventueel als je fotobewerkprogramma dat lukt kun je er nog wat achtergrond afhalen zodat het voorwerp alleen maar beter in het zicht komt.

 Verklein de plaatjes zover dat ze goed tussen tekst passen.

 Schrijf een leuk pakkend verhaal aan de hand van je foto’s, in plaats van het woord in te vullen in het verhaal zet je iedere keer het plaatje neer dat je daar speciaal voor gefotografeerd hebt.

 Voor kleine kinderen is het leuker dat je allemaal kleine verhaaltjes maakt in plaats van 1 lang verhaal, de concentratie van de kinderen is nog lang niet optimaal dus een verhaaltje van 5 minuten is meer dan genoeg.

 Interactief peuterverhaaltje met tekeningen

 Als je niet zo goed bent in fotograferen of je hebt geen goed toestel is het misschien een idee als je wel goed kan tekenen om in plaats van foto’s tekeningen te gebruiken, je kunt daarbij kiezen om eerst te tekenen, dan het plaatje te verkleinen en dan invoegen of je maakt eerst een verhaaltje en tekent daarna de plaatjes erin.

 Als je het dan scant en opslaat op de computer kun je het vervolgens omzetten in pfd formaat en kun je het in boekvorm verkopen.

 Ook hier geldt uiteraard korte verhaaltjes voor kleinere kinderen.

 Fotoverhaal

 Zet met uw kinderen een leuk verhaal in scene of laat ze poppen maken om een leuk verhaal in scene te zetten, gebruik hierbij speelgoedauto’s, een poppenhuis en alles wat u kunt verzinnen.

 Laat de kinderen alle foto’s op rij zetten en laat de kinderen het verhaal maken, zij hebben de fantasie en het verhaal neemt waarschijnlijk een heel andere wending als dat u in gedachten had.

 Op een dergelijke manier kunt u een heel boekje maken, dit is vooral voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen of dyslectische kinderen een leuke manier van lezen.

 Op het moment dat u het een beetje in de vingers hebt gaat u natuurlijk op zoek naar spannende plaatsjes, in het bos, een grot, een hut, noem het maar op de mogelijkheden zijn legio laat uw fantasie de vrije loop.

 Stripverhaal

 Voor een ieder bekend maar u bent nog nooit doorgebroken met uw verhalen? Dan is dit uw kans, maak een leuke strip, en maak er een leuk e-book van en doe zelf de verkoop, beetje promotie, u zult er niet direct heel rijk van worden maar voldoening geeft het zeker.

 Hoe maak je nu een e-book

 Maak al je verhalen op volgorde in een wordbestand, op het moment dat u denkt dat het boek af is kunt u het omzetten in een pdf formaat