blog placeholder

Pinkpop, Lowlands, Graspop, Rock Werchter, je kent ze allemaal vast wel. Je bent er misschien wel eens een keer geweest of je gaat er voor de aller keer naartoe. Een festival met overnachting brengt nogal wat gesjouw met zich mee. Na zelf paar keer festivals bezocht te hebben komt hier de top tips die je maar beter niet vergeten kan!

Tip 1: Een tent!

Zonder tent geen festival en zonder festival geen tent. Maar koop wel een goede tent die waterdicht is en ook tegen een flinke stoot wind kan. Niet is vervelender om 3 uur ’s nacht een tent leeg te halen gevuld met water (en dan spreek ik uit ervaring). Ga van te voren nog effe een dubbel check na of de tentstokken en haringen in de tas zitten. Anders kun je alsnog over het terrein achter je tent aan rennen met windkracht 6.

Tip 2: Een slaapmatje

De helft van de campingmeisjes en jongens slapen op een luchtbedje voor in het zwembad, ze kosten een euro zijn super licht. Ik vind ze voor geen meter slapen dus ik heb de voorkeur gegeven voor een nomad opblaas mat van de wehkamp. Wel een dure aankoop, maar lekker geslapen heb ik wel. En oh ja, lek gaan is een kleine kans.

Tip 3: Slaapzak!

Een superdeluxewarmeslaapzak. Precies zo, je ligt niet hoog van de grond en ’s nacht kan het KOUD zijn. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het raadzaam is om 2 paar dikke sokken een trui en een muts mee te nemen. Als een raketijsje uit je tent komen is niet tof.

Tip 4: Een koffer op wielen

Honderd kilo sjouwen van de metro naar de trein van de trein naar de trein naar het veld wil je niet zonder koffer op wielen. Alleen moet de camping niet teveel uit zachte grond bestaan want dan kan je alsnog alles op je rug meenemen maar dan nog koffer op wielen!

Tip 5: Money Honey

Festivals zijn….DUUR. Een muntje koste op pinkpop 4 voor 10 euro. Dus gooi maar snel de euro’s uit je kop, je moet toch een leuke tijd hebben met een bakkie baco van 5 euro.

Tip 6: Voedsel

Naast het bier, bacardi, rum, wodka, is ook aan te raden om water mee te nemen en verpakt eten. Neem niet te weinig mee want je hebt echt honger van al dat gedoe.

Tip 7: Oordoppen

Na 100x Sjonnie Cash op repeat te hebben gehoord wil je ook welles een keer kunnen maffen om 4 uur in de ochtend. Vergeet daarom geen oordoppen. Ze zijn te koop in de Hema, Etos, Albert Heijn en als je een menig festivalbezoeker bent is het raadzaam ook dure te halen bij de oorspecialist.

Tip 8: EHBO reiskit

Paracetamolletje tegen de ‘kater komt later’ is nooit weg, diarreeremmers scheelt weer wachten bij de dixie’s en als je toch op je vingers met een hamer geslagen hebt plak er dan maar een mooie dierenpleister op. Altijd handig die reisapotheek.

Tip 9: Poncho

Ze zijn te koop voor 10 voor een euro en altijd standaard in je tas laten. Eentje dan. Het weer in Nederland is zo wisselvallig dat je nooit weet waarjenouaantoebent. Altijd handig.

Tip 10: Je goeie mood!

Zit je toch drie dagen in de regen met je goeie gedrag onder de party tent, willen je converse gympies maar niet droog worden, sta je weer in de lange rij bij de dixies? Altijd blijven lachen. Drink een lekkere borrel want daar kan alles. Cheers!