blog placeholder

Daten wordt steeds normaler in onze westerse wereld. Velen spreken af via datingsites en komen dan in aanraking met, misschien wel, hun toekomstige liefde. Ben je een man, en ben je wel eens toe aan een vrouwelijke date, dan zal een beetje advies voor jou wel van belang zijn!

Kun je goed daten?

Heb je het nog nooit weten te maken bij de vrouwen of heb je in geen tijden meer een date gehad? Misschien zelfs nog nooit? Dan weet je je waarschijnlijk geen raad bij je eerste, echte date. Hoe moet het allemaal aangepakt worden? Vrouwen zijn namelijk meestal vele malen beter in de kunst van het daten. Ze zijn ‘gemiddeld’ beter in de sociale omgang dan mannen en houden elkaar onderling langer aan de praat.

Om goed voorbereidt te zijn op een mogelijke date, heb je misschien iets aan de tips die hieronder gegeven worden:

1. Kleding

Als eerste een niet zo originele tip: Zie er op je best uit. Je outfit moet niet te ouderwets of te extreem zijn. Draag normale, nette, bijdetijdse kleding. Dit is dan meestal een spijkerbroek met een blouse of trui. Een strak pak is meestal niet zo’n goed idee. Dat is misschien weer té netjes.

Schoenen zijn waarschijnlijk nog belangrijker. Hier letten vrouwen vooral op. Zorg voor schoenen die passen bij je kleding en als netjes beschouwd kunnen worden. Daarnaast kun je het beste sokken dragen die matchen met je schoenen.

2. Zie er verzorgd uit

Om de juiste indruk te maken speelt je uiterlijk een belangrijke rol. Zie er fris uit. Wallen onder je ogen moet je voorkomen en zorg voor een goed kapsel dat bij jou gezicht en postuur. Ook moet dit kapsel de juiste lengte hebben. Kortom voor je datemoment kun je het beste even bij de kapper langs om je haar er op en top uit te laten zien.

Laat je date merken dat je goede hygiëne waardeert (dat waardeert zij waarschijnlijk ook). Koop een goede aftershave, deo en douchegel. Douche met regelmaat, zorg voor schone tanden, geknipte neus- en oorharen en gekortwiekte nagels.

3. Wees op de hoogte van actuele gebeurtenissen

Kijk af en toe eens het journaal of lees de voorpagina van een krant. Zorg ervoor dat je bij bent wat betreft het nieuws: wat er allemaal in de wereld gebeurd op dit moment. Vrouwen zin hier namelijk ook meestal op de hoogte van.

Daarnaast heb je ook genoeg gespreksonderwerpen om over te babbelen. Laat je date niet merken dat je ergens niets van af lijkt te weten.

4. Niet teveel over sport praten

Ben je een echte sportman, en praat je het liefst over de sport die jij beoefent? Praat hier dan niet teveel over. Ga ook niet opscheppen. Je kan hier het beste met een paar maten over praten. Hou dus geen ellenlange verhalen over bijvoorbeeld voetbal. De meeste vrouwen praten hier liever niet over.

5. Gedraag je op de juiste manier

Als je uit eten gaat met een vrouw gedraag je dan op een fatsoenlijke manier. Vermijdt het vloeken als je dat normaal doet en maak geen onbeschofte geluiden. Help je date waar nodig en schaaf je tafelmanieren bij.

6. Luister goed

Luister naar wat je date verteld en laat haar merken dat je luistert door te knikken of te antwoorden. Je moet je eigen mening over iets natuurlijk wel vermelden indien nodig. Heb wel respect voor andere meningen.

7. Leer om te dansen

De meeste vrouwen houden wel van dansen, mannen meestal niet. Oefen bepaalde ritmes en je zult je date misschien wel verrassen. Het beste is nog wel om haar ten dans te vragen als daar de gelegenheid voor is.

Je zult na deze tips misschien wel denken: Zo, zo, daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, zoveel heb ik er niet voor over!

Maar door het toepassen van de bovenstaande datingtips, zul je niet alleen een goede indruk achterlaten. Je zal jezelf ook beter gaan voelen waardoor je een positieve uistraling krijgt en een grotere slagingskans hebt bij een date, die misschien wel de vrouw van je dromen is!