blog placeholder

Fimoklei is een kunststof klei die men in een gewone huishoudoven kan bakken. Met Fimo klei kan van alles gemaakt worden. Bijvoorbeeld poppetjes, kralen,miniatuurtjes en heel veel andere decoraties.

Kleuren

Fimo klei is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook bestaan er de zogenaamde Fimo Effect kleisoorten, dat zijn transparante, metallic, glow in the dark en glitterkleuren.
Fimo klei is verkrijgbaar in Soft en Classic, de Soft is zachter dan de Classic en daardoor vaak ook makkelijker te verwerken. Fimo Classic en Fimo soft kunnen gewoon samen gemengd en gebruikt worden.

 

Wat is er nodig?

Voor het maken van fimo decoraties is er in principe niet veel nodig, een gladde ondergrond, een mesje en het is handig om een setje rubberen handschoentjes te gebruiken. In de lichte kleuren zie je snel pluisjes en spikkeltjes etc. Als u naderhand uitgebreider zou willen gaan werken dan zijn er nog genoeg attributen te krijgen. Een kralenroller, spateltjes, kleipistolen, fimo cane mesjes. U maakt het zo goedkoop of duur als u zelf wilt.

 

Inspiratie

Op internet zijn heel veel fimo creaties te vinden en vaak wordt er ook uitgelegd hoe veel dingen gemaakt worden. Als u pas begint met het werken met fimo is het handig om eens te kijken wat u precies wilt maken en hoe dat het beste gaat, vaak is het heel eenvoudig. Ook zijn er veel tips te vinden, waardoor het nog makkelijker wordt.

 

Aan de slag

Was voor het beginnen met Fimo eerst u handen, zodat deze schoon en vetvrij zijn. Daarna kunt u gaan beginnen aan het werkstuk dat u in gedachten heeft. Het voordeel van Fimo klei is dat het niet hard wordt, u kunt dus zo lang als u wilt over u werkstuk doen.
Als u de klei wat langer heeft laten liggen dan kunt u deze gewoon weer zacht kneden. Wanneer u het model af heeft dan kan het gewoon in de oven gebakken worden, dat duurt ongeveer 30 minuten. Als het model uit de oven komt en is afgekoeld dan is het mooi om het af te lakken met fimo glanslak. Zoals de naam al zegt maakt dat uw werkstuk glanzend, wilt u dit echter niet dan kunt u het ook ongelakt laten.

 

Kosten

De fimoklei wordt in pakjes van 56 gram verkocht, de kosten van deze plakjes variëren van €1,55 tot ongeveer €2,30. Als u eens iets wil proberen met Fimo klei maar het te duur vind om veel kleuren te kopen dan is het handig om de standaard kleuren te kopen. Met zwart, wit, blauw, geel en rood kunnen vrijwel alle kleuren gemaakt worden door middel van mengen.