ex geliefde

Help! Jullie relatie is over! Waarschijnlijk ga je op dit moment door een emotionele rollercoaster. Je weet niet wat je moet doen. Hoe krijg je alles weer op een rijtje? Misschien woonde jullie al een tijdje samen of is er een huis gekocht? Je was er aan gewend om alles samen te doen. Nu is er een periode aangebroken waarin jullie niet meer bij elkaar zijn. Tijdelijk of voorgoed. Een nieuw idee om aan te wennen.

Focus op jezelf

Er is voldoende tijd om volledig op jezelf te focussen. Onderneem veel met vrienden of pak een oude hobby op. Door met jezelf bezig te zijn, vergeet je jullie relatiebreuk en kom je in een positieve staat terecht. Naast het inplannen van sociale activiteiten, is het goed om aan de slag te gaan met een studie die is blijven liggen, sportieve activiteiten of andere bezigheden die je eerder hebt losgelaten.

Handel het samen netjes af

Zijn er spullen te verdelen? Handel dit netjes af. Schrijf op een lijstje van wie welke spullen zijn en probeer er samen uit te komen. Het is in jullie voordeel om dit op een nette manier met elkaar af te handelen. Lukt dit niet? Dan kan het noodzakelijk zijn om een professionele mediator om hulp te vragen of een gemeenschappelijke vriend. Jullie hebben er even geen behoefte aan om elkaar te zien.

Lijkt het je om nog een keer af te spreken met je ex? Wanneer hier behoefte aan is, mag je dit best uitspreken. Komt dit van beide kanten? Dan maak je een afspraak. Is deze behoefte er niet bij jouw ex? Laat het dan los. Ondanks dat jij hier misschien behoefte aan hebt, mag je dit niet eisen van de ander. De relatie is niet voor niets uit.

Ex terug? Ga voorzichtig te werk!

Wil je terug naar jouw ex? En is deze behoefte er aan beide kanten. Door voorzichtig te werk te gaan is je ex terug een reële optie. Je bent zeker niet de enige die terug naar zijn ex is gegaan. En je hoeft je hier zeker niet voor te schamen. Toch is het belangrijk om dit op een voorzichtige manier te doen. Spreek in het begin kort met elkaar af en zeker niet te vaak. Bevalt het? Dan bouw je het langzaam op en onderzoek je samen of er nog toekomst in jullie relatie zit.