blog placeholder

De film the deer hunter is een oorlogsfilm gebasseerd op de vietnamoorlog. In een verslag hieronder is veel informatie te halen.Ik heb het verslag gemaakt aan de hand van vragen.

The deer Hunter

 

 1.     Verklaar de titel van de film.

 

De film gaat over 3 jongens en als hobby jagen ze op dieren vandaar de titel deer Hunter. En deer omdat de vrienden geen moordenaars zijn ze kunnen geen mensen vermoorden daarom komen ze ook in de problemen in de film.

 

 2.     Wie zijn de hoofdrolspelers wat is hun rol in de film?

 

De hoofdrolspelers zijn: Steve,Michael en Nick, dit zijn 3 goede vrienden die wonen in een saai stadje, binnenkort gaan deze vrienden als soldaten naar Vietnam. Voordat ze vertrekken trouwt Steve met zijn zwangere vrouw Angela en vraagt Nick zijn Linda ten huwelijk, Michael heeft ook een oogje op Linda maar uit respect doet hij niks.

 

 3.     Wat is de dynamiek van de hoofdrolspelers?

 

De hoofdrolspelers zijn gewoon simpel gezegd goede vrienden, ze werken allemaal in een staalfabriek en ze hebben als hobby jagen op dieren. In het weekend maken de vrienden veel lol en drinken veel bier. Dus de vrienden hebben gewoon een goede relatie met elkaar. In de film zie je ook hoe belangrijk hun vriendschap is.

 

 4.     Wat is de doel van de film?

 

Het doel van de film is het laten zien van de acties die de VS onderneemt in Vietnam. En wat er allemaal gebeurde bij deze acties, zoals: er werden onschuldige dorpen aangevallen en onschuldige mensen vermoord. Dus het doel van de film was dat de bevolking van de VS kon zien hoe de Amerikanen aan het werk gingen. Hierdoor kreeg de VS ook een slecht wereldbeeld maar de VS kon niet veel doen omdat er vrijheid van meningsuiting was.

 

 5.     Welke scene vind je de beste scene en waarom?

 

De beste scene vind ik de scene dat de 3 vrienden gevangen waren genomen door de Vietnamese soldaten en dat ze levensgevaarlijke spelletjes moesten spelen zoals Russische roulette. Bij deze scene zat ik op het puntje van me stoel op het moment te wachten tot dat het fout zou gaan. Maar het kwam wel weer goed door een slim gespeeld spelletje van de vrienden.

 

 6.     Wat is realistisch in deze film en wat is fictief?

 

Realistisch in deze film vind ik dat de soldaten die vertrokken tussen de 18 en 27 jaar waren, dus het waren mensen die net getrouwd waren of zouden trouwen. Dit word in de film wel realistisch aangegeven. Ook realistisch vond ik de onmenselijke gebeurtenissen die er plaatsvonden.

 

 Het fictieve aan de film vond ik dat ze een te perfect plaatje schetsten voor de soldaten, elk van de 3 hoofdrolspelers had een goed leven maar ik denk dat in de echte Vietnam oorlog niet elke soldaat een goed leven had en sommige zouden daar misschien naartoe zijn gegaan omdat ze niks te verliezen hadden. 

 

 7.     Geef 5 elementen uit de film waaruit blijkt dat het om de Vietnam oorlog gaat.

 

– Het eerste element is dat er vooral jongemannen werden opgeroepen rond de 20 jaar dit is een kenmerk aan de Vietnam oorlog. 

 

 – Er werden ook opnames gemaakt in de film door journalisten dus dit was ook een oorlog waarbij er beelden werden gemaakt wat er gebeurde.

– Een ander belangrijk element er werden nieuwe wapens ontworpen door de VS.

-Ook een belangrijk element is dat dit niet een doelgerichte oorlog was omdat je wist nooit waar de vijand zat, dat zie je ook in de film hoe de Vietnamese mensen te werk gaan.

-Ook werden er bijna geen machines gebruikt de VS ging vooral op mankracht en niet op tanks omdat tanks niet ver kwamen in dat Vietnamese landschap.

 

 8.     Wat is het algemene belang van de film en wat is de impact op de samenleving?

 

Deze film is heel erg belangrijk geworden omdat hierdoor konden de Amerikaanse burgers ook zien hoe te VS soldaten te werk gingen toen deze film verscheen waren veel burgers geschokt maar de Amerikaanse regering kon hier niks tegen doen omdat er vrijheid van meningsuiting is in de VS. Ondanks dat het een gevoelig onderwerp is heeft de film wel veel waardering gekregen en heeft 5 Oscars gewonnen. 

 

 9.      Geef jouw mening over de film?(eindconclusie) 

 

Ik vond dit een zeer goede film ondanks dat de film redelijk oud is vind ik de effecten ook redelijk goed en er zitten ook een aantal goede scènes tussen die voor enorme spanning zorgen. Dus al met al geef ik de film een dikke 9 omdat het een zeer goede film is en ik kon bijna geen slechte punten vinden.