blog placeholder

Steeds meer mensen voelen zich onveilig. Iedereen wil zich zelf graag kunnen verdedigen. Maar lang niet iedereen heeft de tijd of de behoefte om zich uitgebreid te verdiepen in diverse vechtsporten of verdedigingstechnieken. Maar aan de andere kant wil je uiteraard ook niet jezelf thuis opsluiten. Daarom in onderstaand stuk enkele handige tips om je zekerder te voelen.

Start:

Zoals met alles moet je ergens beginnen. Er zijn genoeg mensen die zich graag beter zouden willen kunnen verdedigen, maar die tijd hebben om veel te oefenen, of die geen zin hebben om veel tijd te investeren in het leren van technieken.

En uiteraard heeft lang niet iedereen de behoefte om zich te verdiepen in diverse vechtsporten. Nadeel daarvan is natuurlijk ook nog dat je lange tijd nodig hebt om op een acceptabel niveau te komen.

Voorbereiding:

Het klinkt heel simpel maar de beste manier om jezelf te verdedigen is om een situatie te vermijden waarin je moet vechten. De beste manier om dit te doen is om je omgeving in de gaten te houden en eventuele gevaren te ontwijken. Daar bedoel ik dus niet mee om jezelf op te sluiten in huis. Maar wel om bijvoorbeeld vechtpartijen te ontwijken. En vooruit te kijken zodat je voor jou bedreigende situaties ziet aankomen en ze kunt ontlopen.

Uitstraling:

Veel mensen die ruzie zoeken of mensen willen overvallen en in het algemeen weinig goeds in de zin hebben, zoeken vaak mensen uit die kwetsbaar zijn of dit in ieder geval lijken. Een tip is dus om zoveel mogelijk met meerdere mensen te zijn. En als je alleen bent zelfvertrouwen uit te stralen. Loop rechtop wees zeker, en reageer niet schrikachtig.

Verdediging:

In het geval dat je moeilijkheden niet kunt ontlopen dan is het wel enorm makkelijk om een beetje kennis te hebben van zelfverdediging. Nu is het onmogelijk om dat via tekst aan iemand te leren en zul je om een expert te worden veel moeten oefenen. Echter een paar handige tips zijn zeker te geven:

  • Alles kan een wapen zijn, heb je een tas op paraplu bij je kun je die gebruiken om te slaan, maar ook een sleutel kan snel iemand buiten gevecht stellen.
  • Gebruik je tegenstanders kracht; tegen iemand die groter is of zwaarder ga je het niet winnen op kracht. Dus gebruik zijn of haar kracht tegen hem door mee tegeven en ze zo uit hun balans te brengen.Of kom dichtbij voor een snelle dreun i.p.v. op afstand te blijven.
  • Mik altijd op zwakke punten. Als je aangevallen wordt probeer dan een zwakke plek te raken zoals: ogen, genitaliën, oren, keel..

MIjn tip is probeer een aanvaller van je af te slaan, en probeer dan zo snel mogelijk weg te komen.