blog placeholder

Miranda Boonstra zet op 15 April in de Marathon van Rotterdam een uitzonderlijke prestatie neer, door een tijd van 2:27:32 te lopen, en als 4e vrouw over de finish te komen. Ze komt echter 8 seconde te kort voor de Olympische limiet. 

Limieten

De IAAF hanteert duidelijk een minder snelle limiet dan de limiet die KNAU in samenwerking met NOC*NSF voor de marathon hanteert. De internationale limiet ligt voor vrouwen namelijk op 2:37:00, en de nederlandse limiet ligt op 2:27:24 om uitgezonden te worden naar de olympische spelen. Met de 2:27:32 die Miranda Boonstra liep in Rotterdam komt ze dus 8 seconde tekort.   Wat normaal gesproken zou beteken dat ze niet naar de Olympische spelen zou gaan.

Clementie

Ze reageerde direct na de finish dat ze toch wel niet zo moeilijk zouden doen over 8 seconde. Maurits Hendriks die de tickets verdeeld namens NOC*NSF reageerde vanuit het Pieter Van Den Hoogeband zwemstadion dat een limiet een limiet is, maar dat er wel gekeken moet worden naar de menselijke maatstaf. Nu ben ik er tot op heden nog niet achter wat hij daar nou mee bedoeld. Een maar is een maar dus daar kan ze hoop uit koesteren, tenzij ze niet word voorgedragen door de KNAU. Gerard Nijboer die namens de Atletiek Unie is belast met de marathon sectie reageerde ook nog op 15 april dat hij geen reden zag om Boonstra voor te dragen. Daarmee was het voor Boonstra wel gezegd de Olympische droom zou niet voor haar weggelegd zijn.

Voordracht

Blijkbaar hebben is er achter gesloten deuren bij de KNAU flink vergaderd, aangezien ze 23 april naar buiten kwamen met de mededeling dat Boonstra toch word voorgedragen. Waarop Het Olympisch comite antwoordde dat zij geen geen heil zien om de 39 jarige atlete naar Londen te sturen. Om de dood eenvoudige reden dat ze (in principe)  niet aan bespreek gevallen doen.  Waar in principe voor staat zal de komende dagen duidelijk worden. 

Vlaggendraagster

Wat de beslissing ook zal worden, hoop ik dat ze naar Londen mag. Het is namelijk helemaal niet ondenkbaar dat Boonstra daar top 8 loopt. Aangezien er toch best veel wereldtoppers kiezen voor het startgeld en de wereld records premies van de grote najaars marathons. Marathons lopen is namelijk een lucratieve sport. Dus wat het ook word Ik hoop dat miranda als ze niet mag een dik nationaal record loopt in een najaarsmarathon. Uiteraard hoop ik dat ze gaat en onze vlaggendraagster word en dus voorop gaat als onze nationale sporthelden het Olympisch stadion van Londen binnentreden.