formule1

Formule 1, de snelste motorsport ter wereld en ook wel de koningsklasse van de autosport genoemd, is een prachtige sport om op te wedden. Het is momenteel populairder dan ooit, mede dankzij de Nederlandse wereldkampioen F1 Max Verstappen. De RedBull coureur heeft ervoor gezorgd dat Formule 1 wereldwijd en zeker ook in Nederland weer helemaal hot is.

Bookmakers spelen hier gretig op in en bieden een veelvoud aan weddenschappen op deze autosport aan. Meestal zijn er tijdens een F1-jaar twintig Grand Prix races en loopt het seizoen van half maart tot eind november. Je hebt dus behoorlijk wat kansen om winst te behalen.

De hoge snelheden, het type circuit waarop gereden wordt en de eigenschappen van de auto’s kunnen allemaal de uitkomst van een wedstrijd beïnvloeden. Hierdoor is wedden op Formule 1 extra spannend.

Lees hier meer over de meest gangbare weddenschappen voor Formule 1 races.

Live races

Houd je van adrenaline? Neem dan eens deel aan een live weddenschap. Hierbij zet je live in op de wedstrijd. Dat betekent dat je ontzettend snel moet reageren en beslissen. F1 is bij uitstek een behoorlijk complexe sport waarbij veel factoren een rol spelen op de uitkomst van de race.

Outright weddenschappen

Zet in op de coureur waarvan je verwacht dat deze de wedstrijd zal winnen. Je kunt dit soort weddenschappen ook doen voor kwalificatie sessies Q1, Q2 en Q3. Bookmakers bieden daarnaast vaak de optie om op een alternatieve wijze te wedden met over/under weddenschappen, waarbij je wedt op de coureur die het eerste uitvalt.

Inzetten op de finish positie

De meeste bookmakers bieden spelers de mogelijkheid in te zetten op de finish positie van een coureur. Met name het wedden op de top drie coureurs is populair, maar er zijn ook weddenschappen waarbij op de eerste zes coureurs ingezet wordt. Dit soort weddenschappen zijn vooral interessant wanneer je denkt dat op een specifiek circuit een coureur waarschijnlijk niet wint, maar wel op een hoge positie terecht komt.

Team weddenschappen

Ben je er zeker van dat een team een bepaalde prestatie gaat behalen? Bookmakers bieden vaak constructeurs weddenschappen aan, waarbij je op een team inzet. Meestal zijn deze weddenschappen gemaakt voor een heel seizoen, hoewel het af en toe voor individuele races wordt aangeboden. Er zijn ook side bets, oftewel prop weddenschappen, zoals uit welk land de winnaar zal komen.

Het is ook mogelijk om aan het begin van het raceseizoen te voorspellen wie de mogelijke wereldkampioen zal worden. Voor welke bet je ook kiest, wedden op Formule 1 is ontzettend spannend en vereist een goede strategie. Een keuze voor een succesvolle coureur is bij F1 weddenschappen namelijk zeker geen garantie voor een positieve bet.

Races op een Formule 1 circuit zijn namelijk aan veel externe factoren onderhevig zoals de weersomstandigheden of de conditie van de auto’s, tot aan de startposities van de coureurs aan toe. Het blijft dus tot het einde spannend en je zult tijdens deze weddenschappen op het puntje van je stoel zitten.