blog placeholder

Ruxandra Dragomir – Ilie is een voormalig professioneel tennisspeelster van Roemeense afkomst. Haar meisjesnaam is Dragomir, maar door haar huwelijk met Florian Ilie in 2001 kreeg ze er een achternaam bij.

Dragomir wist in haar carrière (die begon in 1990) 4 WTA tornooien te winnen in het enkelspel, waaronder het tornooi van Rosmalen in Nederland, in 1997. In de finale versloeg ze thuisspeelster Miriam Oremans. Op de grandslamtornooien heeft ze nooit echt potten gebroken, haar beste resultaat was een kwartfinale op Rolland Garros in 1997.

Ook in het dubbelspel wist ze 5 WTA-titels op haar palmares te zetten. Wederom is het tornooi van Rosmalen één van de overwinningen. In 2001 won ze dit tornooi met de Russische Petrova tegen het duo Clijsters – Oremans.

Haar hoogste wereldranking werd uiteindelijk de 15e plaats (in 1997). In 2005 stopte ze met professioneel tennis nadat ze op wereldranking helemaal was afgegleden.

Palmares

Enkelspel

– WTA Boedapest (1996)
– WTA Karlovy Vary (1996)
– WTA Pattaya (1996)
– WTA Rosmalen (1997)

Dubbelspel

– WTA Palermo (1994)
– WTA Bournemouth (1995)
– WTA Praag (1997)
– WTA Warschau (1997)
– WTA Rosmalen (2001)