blog placeholder

Power Yoga
Power Yoga is veel memeer dan alleen maar wat rekken en strekken en lenig worden. Power Yoga is een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen en om je kracht, bewustzijn en flexibiliteit te ontwikkelen.

Wat is Power Yoga?
Power Yoga is veel meer dan alleen maar wat rekken en strekken en lenig worden. Power Yoga is een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen en om je kracht, bewustzijn en flexibiliteit te ontwikkelen. Al na een paar lessen voel je het verschil: je bent fitter, kalmer en vooral veel energieker. Het lichaam krijgt een soepelheid die het niet eerder gehad heeft, klachten als nek- en schouderpijn of lage rugpijn die vaak door allerlei soorten spanningen worden veroorzaakt, nemen af. Maar het effect gaat nog veel verder: de fysieke maar vooral ook mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

In tegenstelling tot de (klassieke) Hatha Yoga waarbij de diverse houdingen los van elkaar worden beoefend, worden bij Power Yoga de houdingen als een soort parelketting aan elkaar geregen. Het is een dynamische, vloeiende vorm van bewegen die in combinatie met een gecontroleerde ademhaling de energiestromen in je lichaam activeren. ‘Power’ staat niet voor macht of kracht, maar voor energie. Power Yoga is een totale lichaamsoefening en in één sessie komen fysieke kracht, geesteskracht, souplesse, conditie en evenwichtigheid allemaal aan bod.

Voor wie is Power Yoga geschikt?
Voor wie niet? Iedereen, jong en oud, vrouw én man, kan aan Power Yoga doen. Je hoeft niet lenig te zijn om er aan te beginnen, je hoeft ook niet in een superconditie te verkeren. Mochten er bepaalde fysieke beperkingen zijn dan zorgt de docente dat jouw oefeningen daarop worden aangepast. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau Power Yoga beoefenen. Belangrijk is dat je je bewust wordt van je lichaam en van de mogelijkheden. Spanning, stress, drukte, het ‘van alles moeten’ zijn allemaal factoren die ons allemaal in meer of mindere mate bezighouden. Power Yoga geeft je de gelegenheid om alle spanning los te laten en alleen met jezelf en je eigen ‘ik’ bezig te zijn. Dit geeft energie en zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest.

Wat heb je nodig voor Power Yoga?
Voor Power Yoga hoef je geen dure hulpmiddelen aan te schaffen of bijzondere kleding. Er wordt geoefend op een zogenaamde ‘sticky’ mat, zodat je niet uitglijdt (deze zijn te koop, maar ook voor gebruik in de zaal aanwezig). Je oefent op blote voeten en in gemakkelijk zittende kleding, wat kan variëren van een T-shirt met legging tot een joggingpak. Elke sessie wordt afgesloten met een algehele ontspanningsoefening waarbij het prettig kan zijn een trui of vest te dragen of een badlaken of deken over je heen te leggen. 

Waar kan ik Power Yoga volgen?
Vrijwel elk buurthuis en/of sportschool heeft wel een docent(e) Power Yoga, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of surf eens op het internet naar mogelijkheden bij u in de buurt.