blog placeholder

Wat is er nou zo belangrijk aan een Paintball masker? Het antwoord? Het zicht, het bereik waarbinnen je een overzicht van het veld krijgt en de tegenstander in de gaten kan houden. En uiteraard het zicht dat de lens je kan bieden zonder te beslaan!

Het wordt vaak onderschat, de kwaliteit van een Paintballmasker. Mensen denken dat zolang het maar duur genoeg is “het wel goed zal zijn!” Maar zo is het absoluut niet! Er zijn een aantal eigenschappen waaraan een masker moet voldoen om ervoor te zorgen dat JIJ een comfortabel spel speelt zonder al te veel storende factoren !!

Wanneer je gaat kijken naar de duurdere maskers (zo rond de Euro 100,-) kun je constateren dat het model ontzettend stoer is! Maar hierbij ga ik gebruik maken van de gelegenheid om je te overtuigen dat dit lang niet altijd even belangrijk is. Het is wel waar dat de duurdere maskers vaker een ontzettend mooi design hebben. Helaas wordt er direct aangenomen dat dit dan ook de betere maskers zijn. DIT IS NIET ZO !! Er zijn namelijk een aantal criteria waaraan een masker moet voldoen waardoor het een “perfect” masker VOOR JOU is !!

Je kunt de duurste marker hebben met een hopper die gebruik maakt van de laatste electronische technologie in combinatie met een carbonfles die je 3 heats laat spelen zonder lucht bij te vullen.. Echter, zonder een fatsoenlijk masker ben je nergens!! Waarom? Nou, dat ga ik je nu uitleggen! Een masker zorgt voor veiligheid, dat is nummer 1 en dit wil ik dan ook voorop stellen. Ten 2e zorgt een masker natuurlijk voor een bepaald zicht. Dit zicht wordt bepaald door 2 factoren..

Als eerste is er de lens, een thermal lens zorgt ervoor dat deze minder snel beslaat. Daarnaast speelt het bereik van het zicht een grote rol. Hoeveel graden heb je nodig om goed te kunnen zien? Ten slotte is er natuurlijk de grootte van het masker t.o.v de grootte je hoofd! Het blijft belangrijk dat je kaaklijnen goed bedekt zijn en dat je neus genoeg ruimte krijgt en niet wordt dicht geknepen door de foam aan de binnenkant van het masker! Ook hebben de meeste maskers een zgn. optionele sunvisor waardoor de zon geen storende rol gaat spelen.

Dus mijn advies is als volgt: Ga naar een willekeurige Paintballshop en probeer een aantal modellen! Kijk in de spiegel of je kaaklijnen bedekt zijn. Vervolgens ga je na of het een thermal lens is. Ten slotte vraag je na of er bij jouw uitgekozen masker eventueel een ventilator geplaatst kan worden. Deze zijn tegenwoordig nog niet van pefecte kwaliteit (sommigen maken nogal een lawaai) en veel mensen zijn er dan ook niet al te enthousiast over. Ook zijn er tegenwoordig maskers waarbij er een ventilator ingebouwd is. Uit ervaring kan ik zeggen dat wanneer je nogal transpireert, een ventilator DE oplossing kan zijn. Jouw hele spel hangt namelijk af van het zicht dat je hebt!! Nogmaals: ONDERSCHAT NOOIT JE ZICHT, HET MAAKT OF BREEKT JE HELE SPEL !!