blog placeholder

In 1878 werd de voetbal ploeg die wij sinds 1902 kennen als Manchester United footbal club opgericht. 

Met een aanhang van meer dan 450 miljoen supporters en 19 landstitels is Manchester United de meest succesvolle voetbalploeg van Engeland met wereldwijd de meeste supporters.

Manchester United wordt ook wel aangeduid met manunited, manutd, the reds, the red devils en de busby babes. De term Manu wordt door supporters gezien als een beledigende term en word enkel door supporters van rivalerende teams gebruikt.

Manchester United heeft sinds de komst van de manager: Sir Alex Ferguson in 1986, 20 belangrijke bekers gewonnen. Bovendien is de succesvolle club meerdere malen verliezende finalist geweest in de UEFA Champions league.

Old Trafford:

Manchester united speelt zijn thuiswedstrijden op Old Trafford. The teatre of Dreams. Het stadion heeft een capaciteit van 76.212 zitplaatsen en is bijna iedere wedstrijd volledig uitverkocht. Hiermee behaalt Manchester United tijdens thuiswedstrijden het hoogste gemiddelde toeschouwersaantalen van de Barclays premier league. Tijdens thuiswedstrijden dragen de spelers een rood-wit-zwart tenue en is ook de mascotte: Fred the red, een rode duivel, aanwezig.

De harde kern supporters en veel supporters met een seizoenskaart hebben in het stadion een plaats op ‘stretford End’, hier hangen de banners. Het is de ‘F-side’  van Manchester United en veel supporters kijken tegen de harde kern op. Veelal nemen de fans op Stretford End het voortouw bij het zingen van fanliederen. 

Voetbalkaartjes bemachtigen

Wanneer je een kaartje wilt kopen voor een thuiswedstrijd is dit lastig. Dit kan namelijk via de one united supporters club, via de zwarte markt en met een beetje geluk via veilingsites. Voor buitenlanders is dit vrijwel onmogelijk tenzij er een speciale voetbalreis wordt ondernomen of wanneer men lid is van de supporters club.

Wanneer men een seizoensticket wilt is hier een speciale wachtlijst voor. Het duurt vaak enkele jaren voordat men in de loting komt voor een seizoenskaart.

Talentvolle spelers

Bij Manchester United hebben veel talenten gespeeld en ook nu nog barst het team van het talent. 

George Best, Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Phil en Garry Nevill, Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam, Paul Scholes, Christiano Ronaldo en Edwin van de Sar 
zijn enkele spelers die voor dit prachtige voetbal team op het veld hebben gestaan.

Momenteel loopt er nog genoeg (jong) talent op het veld dat Manchester United nog naar vele overwinningen kan schoppen: Javier “Chicharito” Hernandez, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Fabio, Rafael, Nani, Rio Ferdinand behoren tot de absolute top van de Engelse voetbal.