blog placeholder

Golf is al een jarenoude sport en wordt door vele mensen beoefend. Pas de laatste tien a twintig jaar is het een sport die niet alleen voor de elite bedoeld is. Meer en meer golfclubs accepteren leden zonder hoge toelatingseisen hoeven te voldoen. Echter vele golfclubs hebben wel bepaalde gedrags- en kledingvoorschriften en een golfvaardigheidsbewijs is een vereiste.

De sport Golf

De sport golf bestaat al eeuwenlang en gaat zelfs terug naar de tijd van de Romeinen. De huidige vorm van de sport bestaat echter voor een mindere lange tijd en het is onbekend hoe deze ontstaan is. Zowel de Schotten als de Nederlanders eisen deze eer op. Voor een lange tijd was deze sport vooral bedoelt voor de elite, maar tegenwoordig kan iedereen de sport uitoefenen. Je moet je echter wel houden aan bepaalde regels als het dragen van de juiste kleding.

Golflessen

Golf is een echte sport en om de sport uit te oefenen heb je een bepaalde vaardigheid en handigheid nodig. Golf is een sport waarin je kunt leren en beter kunt worden en de een is er beter in dan de andere. Om de sport te leren kun je vaak bij een golfclub lessen volgen. Wil je de sport zelf beoefenen dan heb je een golfvaardigheidsbewijs nodig. Dit bewijs geeft aan dat je de techniek, behendigheid en de kennis hebt om de sport te beoefenen. Hiervoor moet je een echt examen afleggen.

Een golfvaardigheidsbewijs

Wanneer je de sport golf wilt beoefenen zal je vaak een golfvaardigheidsbewijs nodig hebben. Er zijn enkele openbare golfterreinen in Nederland waarbij je zonder je zonder dit bewijs de sport kunt beoefenen. Echter bij de meeste golfclubs is het een vereiste. Het bewijs kun je verkrijgen bij golfclubs die zijn aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie.

Golf Clinic

Heb je weinig behoefte om golflessen te volgen en wil je meer een introductie tot de sport? Dan is een golf clinic misschien iets voor jou. Dit is een introductie, vaak gehouden in groepsverband, waarin je alles over golf leert. Het kan een leuke 2 uur durende introductie zijn, maar ook echt een intensieve, meerdere dagen, les zijn. Je kunt verschillende soorten golf clincs volgen.