blog placeholder

Heb jij het ook zo gehad met al die saaie, alledaagse sporten? Bekijk dan nu dit lijstje met onbekende sporten. Misschien zit er iets voor jou bij?

Lacrosse

Lacrosse is in Canada en in de Verenigde Staten al immens populair. De teamsport wordt beoefend met 10 spelers bij de mannen en 12 speelster bij de vrouwen. Daarnaast is er ook box lacrosse wat wordt beoefend door 6 spelers. Het spel gaat als volgt; iedere deelnemer heeft een stick met aan het uiteinde een netje (crosse). Doormiddel van het netje kan de bal worden mee genomen en geschoten. Het doel van het spel is om in de goal van de tegenstander te scoren. Wat deze sport zo uniek maakt? Lichamelijk contact is toegestaan. Dit is namelijk een full-contact sport.

 

Nordic Walking

Deze nieuwe manier van beweging is rechtsreeks uit Scandinavië komen lopen. Je loopt met 2 aangepaste ski stokken. Bij elke stap dien je met je arm de onderkant van de stok in contact te laten komen met de grond. Het gaat hier om de stok tegenovergesteld van je been. Na enige oefening is dit voor iedere wandelaar de manier om sportief te genieten van de omgeving.

 

Rolstoelbasketbal

Vind je het leuk om te basketballen, maar ben je te lui om heel de tijd te blijven staan? Het relatief onbekende rolstoelbasketbal is de oplossing. Het leuke is dat gehandicapte en niet gehandicapte dit samen kunnen beoefenen. Net zoals bij ”gewoon” basketbal wordt er in teams van 5 gespeeld. Waar bij de staande variant geen lichamelijk contact is toegestaan gaat het er bij rolstoelbasketbal een stuk ruiger aan toe. Om de tegenspeler de toegang te weigeren kan er geblokt worden. De rolstoel wordt een kwart slag gedraaid, waardoor de tegenstander vol op je rolstoel rijdt.

 

Moerasvoetbal

Moerasvoetbal is alleen voor echte bikkels. De variant op voetbal, die zijn oorsprong vindt in Finland, word gespeeld op een moeras of modderveld. Net als bij voetbal is het de bedoeling dat er wordt gescoord in de goal van de tegenstander. Mochten je schoenen kapot gaan door de harde ondergrond? Pech gehad! Spelers mogen door worden gewisseld, schoenen niet. Tevens is dit een ideaal spel voor vrouwen. Dit heeft als reden dat de buitenspel regel in moerasvoetbal niet van toepassing is.