blog placeholder

Ik vond voetbal altijd een domme sport, volwassen mannen die zich ontzettend druk maken om een spelletje met een bal. Ik keek dus nooit voetbal en wist er ook niets van. Tot ik een zoon kreeg. Vanaf het moment dat mijn zoon kon lopen liep hij tegen de bal te schoppen. En toen hij goed kon lopen was het enige wat hij deed voetballen. Toen hij 4 was wilde hij op voetbal, ik heb dit weten uit te stellen tot hij 5 was maar toen ben ik gezwicht. Hij mocht meedoen met de voetbaltraining. Op de eerste training liep hij met een gelukzalig gezicht op het veld welhaast in extase op het veld, en je zag hem denken, yes, ik zit op voetbal. Hij kreeg geen bal maar hij was zielsgelukkig.

Het belang van een goede voetbal coach

Het seizoen erop mocht hij meevoetballen en ze zochten een trainer voor zijn F team. Alle vaders die verstand hadden van voetbal hadden echter geen tijd om training te geven. Dus heb ik me daarvoor aangemeld. Ik heb zijn team vervolgens twee jaar getraind en gecoacht. Het 1ste jaar was ik alleen maar kleuterjuf maar het tweede jaar als E team kon je ze al wat leren. De derde training riep ik de jochies na een half uur oefeningen doen bij elkaar voor een partijtje. Ik zei tegen ze: ”we gaan het Barcelona systeem spelen, dat werkt zo: bal aannemen, dan of direct scoren en anders overspelen of uitschieten. Je mag de bal na het aannemen maximaal 2 keer spelen. Bij de 3de keer krijgt de tegenstander een vrije trap. Het was natuurlijk de eerste keer heel moeilijk en er volgden veel vrije trappen voor 3 keer spelen. Maar gaandeweg werden de vrije trappen voor 3 keer spelen minder.

Het belang van een goede voetbal coach

De eerstvolgende wedstrijd rolden we de tegenstander op, compleet weggecombineerd. Iedere training als we partijtje gingen doen riepen de jochies al om het Barcelona systeem. Zo werd het systeem volledig geautomatiseerd. Ik heb dat seizoen twee keer patat moeten trakteren bij het 100ste en het 200ste doelpunt.

Het belang van een goede voetbal coach

Door het Barcelona systeem werden de zogenaamde betere voetballers gedwongen de bal af te spelen en werden ook de mindere spelertjes betrokken bij het spel. Ze speelden dus als team.

Het belang van een goede voetbal coach

Dit verbluffend eenvoudige systeem werkt ook bij prof voetballers. Een profvoetballer blijft namelijk altijd dat jochie die alleen maar zelf scoren wil. Als je het als coach voor elkaar krijgt dat die volwassen mannen net als mijn E-pupillen het Barcelona systeem spelen dan win je. Zodra er echter een paar spelers zijn die denken dat ze beter zijn en voor eigen eer gaan verlies je gegarandeerd. Met dit eenvoudige systeem kun je dus miljoenen verdienen.