blog placeholder

Het is wel een droom voor elke man, op het strand lopen in je openborst met het gespierde buikje. Elke man droomt ervan om een sixpack te hebben. Maar eraan denken is makkelijk maar het krijgen is een ander verhaal. Het is zwaar trainen en ook gezond eten maar dan heb je ook wat.

Conditie opbouwen

Als eerst moet je al het buikvet van je lichaam krijgen want dit bedekt het gespierde buikje. En dit kan het makkelijkst met joggen door het park of wandelen. Als je jouw conditie opbouwt dan gaat het joggen steeds leuker worden want je houd het steeds langer vol. Het opbouwen van je conditie is ook goed voor je gezondheid,hierdoor krijg je minder snel ziekten. Als je geen buikvet meer hebt dan moet je naar het trainings gedeelte gaan.

Soorten buikspieren

De mens heeft 3 soorten buikspieren:de bovenbuikspier,de onderbuikspier en de zijkantbuikspier. Om een 6-pack te krijgen moet je ze allemaal trainen. 

Oefeningen alle buikspieren

BovenbuikspierenDe beste en ook de bekendste oefening voor de boven buikspier is de 'crunch'. Bij deze oefening ga je op een matje liggen op je rug en je zet je vingers achter je hoofd. Je buigt je knieen ongeveer 45. Dit is je beginpositie. Je gaat langszaam met je hoofd en bovenlichaam omhoog en je knieen blijven op de grond in een hoek van 45 graden.Als je omhoog bent geweest dan ga je weer rustig naar beneden. Je kan deze oefening opbouwen bijv. eerst doe je er 5 dan 10 dan 15 enz.

onderbuikspieren: Je onderbuikspieren kan je het best trainen met de 'reverse crunch'. Bij deze oefening ga je op je rug liggen(liefs op een matje)en je tilt je benen recht omhoog zodat ze een hoek van 90 graden maken met je lichaam, dit is je beginpositie. Probeer nu met je billen van de grond te gaan,zodat je benen richting je hoofd bewegen. Je onderrug komt hierbij van de grond maar zorg ervoor dat je benen recht blijven en dat de rest van de lichaam niet beweegt. Dit is je eindpositie. Doe deze oefeninf ongeveer 15 keer per dag.

Zijkantbuikspieren: Je zijkantbuikspieren kan je het best trainen met de 'twisted crunch'. Bij deze oefening maak je een draai in plaats van naar voren te bewegen. Je probeert bij deze oefening naar voren te bewegen de ene keer met je linkerelleboog naar je rechterbeen en met je rechterelleboog naar je linkerbeen. Doe dit een aantal keer ongeveer aan beide kanten 8 keer. 

Hoe moet ik beginnen?

Je kan als best al deze oefeningen afwisselen, als eerst voor de bovenbuikspieren daarna voor de onder en daarna voor de zijkanten. Ik zelf vond de zijkantbuikspieren het zwaarste daarom deed ik deze oefening vaak als eerst. Maar je moet gewoon doen wat je kan en niet te ver gaan want als het pijn gaat doen dan moet je gewoon stoppen want dan doe je iets niet goed. Ik hoop dat ik je genoeg informatie heb gegeven over de oefeningen. Succes met het krijgen van je 6-pack.