blog placeholder

Bij het woord surfen denken we in Nederland aan windsurfen en kite surfen. Dit zijn echter typisch Nederlandse varianten op het echte surfen (golfsurfen) waarbij je snelheid maakt door gebruik te maken van de kracht van de wind. Echt surfen doe je namelijk op alleen een surfplank , zonder zeil of vlieger dus. Bij het echte surfen is je enige krachtbron de zee.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

Historie surfen (golfsurfen):

Het surfen is ontstaan in Polynesië. Daar werd deze sport duizenden jaren geleden door de Polynesiërs al bedreven op massieve balsahouten planken. Het surfen is later door de Polynesiërs meegenomen naar Hawaï en daar bekend geworden bij het grote volk. Ook tegenwoordig is het surfen daar nog altijd heel populaire door de daar aanwezige grote golven. Later is de sport enorm bekend gemaakt door de Olympisch zwemmer Duke Kahanamoku.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

Ontwikkeling surfen:

Het surfen is in de loop der jaren sterk veranderd. De massieve balsahouten planken waar de Polynesiërs op surften werden eerst vervangen door holle surfplanken en later door kunststof surfplanken. De hedendaagse surfplanken bestaan uit polyurethaan of polystyreenschuim met daarom heen een glasvezeldoek en een polyester of epoxy kunstharslaag. Ook zij er kleinere boards gemaakt waardoor de bewegingsvrijheid enorm wordt vergroot.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

Surf lifestyle:

Surfen is tegenwoordig meer dan een goed betaalde professionele sportsport. Surfen is een lifestyle, a way of life of in gewoon nederlands een manier van leven. Echte surfers leven voor het avontuur. Surfen is hun passie. Deze passie wordt gedeeld door miljoenen mensen over de hele wereld. Als je één keer echt hebt gesurft raak je meteen verslaafd aan het geweldige gevoel van het rijden op een muur van water, een gevoel van een kracht van moeder natuur, onbeschrijfelijk!

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

De mooiste surf babes:

Net als bij andere takken van sport worden de professionele surfers omringd door mooie jonge vrouwen. Zij voelen zich aangetrokken door de mengeling van avontuur, gebruinde gespierde lichamen en geld. Je ziet in de surf scene alleen mooie jonge vrouwen omdat een echte surfer zich nooit zal binden. Een echte surfer is namelijk verslaafd aan zijn sport en zal dit nooit opgeven voor een relatie. Jonge vrouwen vinden dit vrije leven mooi maar op den duur willen ze zich toch binden en een gezin stichten.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

De mooiste surfstranden:

De mooiste surfstranden ter wereld zijn te vinden op de Seychellen ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, de Malediven bestaande uit 1190 koraaleilanden, waarvan er 88 zijn omgetoverd tot toeristenoord, op Bora Bora een eiland in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika, onderdeel van Frans-Polynesië, The Hamptons bij New York vlak bij de grote stad metprachtige stranden en de duurste villa’s,

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

op Lanikai Beach op het eiland Oahua een schitterend strand zonder enige bebouwing, Nantucket Island, een eiland zo’n 50 kilometer vanaf de kust van Massachusetts, op het Australische Fraser Island, een tropisch eiland is met honderden kilometer strand het grootste zandeiland in de wereld, “Saint-Barthélemy”, ook wel St. Barts genoemd, is een eiland in de Caraibische Zee, Zuidoost van Sint Maarten, en ten noordwesten van Saint Kitts, op de Langkawi archipel bij Maleisië bestaande uit 104 eilanden en natuurlijk op Hawaï.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes