tennisschoenen

Nederland staat bekend als een sportief land. Een groot deel van de inwoners beoefent namelijk een sport. Zo zijn voetbal, volleybal, handbal en hockey bijvoorbeeld populaire sporten. Er zijn echter ook genoeg mensen die voor zichzelf sporten. Zij lopen bijvoorbeeld wekelijks hard of brengen een bezoek aan de sportschool in de buurt. De sporten verschillen behoorlijk van elkaar. Er is echter wel een belangrijke overeenkomst tussen alle sporten. Het is namelijk belangrijk om het juiste schoeisel te dragen. Door de juiste schoenen te dragen verklein je namelijk de kans op een blessure. Ook krijg je minder snel last van jouw voeten wanneer je lange tijd achter elkaar sport. Reden genoeg dus om goede sportschoenen te dragen. Maar hoe vind je eigenlijk de juiste sportschoenen?

1. Probeer de schoenen altijd uit

Bij sportschoenen is het allereerst belangrijk dat de schoen fijn zit. Je moet immers niet constant naar voren of naar achteren schieten bij het maken van een bepaalde beweging. Dit beperkt jou namelijk in het beoefenen van een sport. Moet je nieuwe sportschoenen hebben? Dan raden wij je altijd aan om de schoenen uit te proberen. Heb je mooie Adidas voetbalschoenen gevonden? Trek ze dan eerst aan voordat je ze koopt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je voetbalschoenen op het veld aantrekt. Nee, hier doelen we niet op. Pas de schoenen altijd aan in de winkel. Doe dit met voetbalsokken. Waarom? Omdat deze sokken vaak dikker zijn dan normale sokken. Zodoende voel je dus beter of de schoen echt fijn zit. Loop en ren er vooral ook een stukje mee. Dit moet je tijdens een voetbalwedstrijd namelijk ook zonder problemen kunnen doen.

2.  Waar worden de schoenen voor gebruikt?

Sportschoenen worden gebruikt om te sporten, dat is natuurlijk geen verrassing. Toch weten wij uit ervaring dat mensen geregeld de verkeerde schoenen kopen voor een bepaalde sport. Neem bijvoorbeeld tennis. Deze sport wordt beoefend op verschillende ondergronden. Zo kun je tennissen op gravel, maar ook op (kunst)gras of hardcourt. Het is natuurlijk geen doen om voor al deze ondergronden verschillende schoenen te kopen. In dat geval wordt het namelijk wel heel erg duur allemaal. Gelukkig hoeft dat ook niet. Zoek je heren tennisschoenen die geschikt zijn voor alle ondergronden? Kies dan voor een schoen met een omni-zool. Een schoen met zo’n zool kun je op alle tennisbanen namelijk gebruiken. Naast tennis is ook hardlopen een sport waarbij je het doel van de schoen niet uit het oog moet verliezen. Het is namelijk beter om op speciale hardloopschoenen te lopen dan op simpele sportschoentjes.

3. Focus je niet op de prijs

Tijdens jouw zoektocht naar sportschoenen merk je al snel genoeg dat het schoeisel niet goedkoop is. Dat is natuurlijk logisch, want er zijn talloze dingen waarin ze verschillen van normale schoenen. Zo is er vaak speciale demping aanwezig in de zool, waardoor jouw spieren en gewrichten minder belast worden. Er zijn echter genoeg mensen die niet naar dit soort zaken kijken bij het uitzoeken van nieuwe sportschoenen. Nee, zij richten zich eerst tot de prijs. Ze willen namelijk niet te veel betalen voor sportschoenen. Op zich logisch natuurlijk, maar dure sportschoenen zijn vaak wel een stuk beter voor jouw lichaam. Kies je toch voor de goedkope? Dan kun je op den duur te maken krijgen met blessures. Die kans is minder klein wanneer je voor duurder schoeisel gaat. Focus je dus niet op de prijs wanneer je nieuwe sportschoenen gaat kopen. Dure schoenen zijn beter, maar gaan doorgaans ook een stuk langer mee!