blog placeholder

Wat is dat toch met die jongens? Altijd maar negatief over dat vrouwenvoetbal. Altijd maar weer dezelfde woorden, “vrouwen kunnen niet voetballen! , het is een mannensport.”

Gelukkig is dit met de jaren flink veranderd!

Als een jongen een jongen passeert is er niks aan de hand. Passeert een jongens een meisje, niks aan de hand. Passeert een meisje een jongen, zal die jongen het nog lang te horen krijgen!  

Je word 6 jaar en mag kiezen op wat voor sport je wilt gaan. Een moeilijke keuze, aangezien je alles wel wilt doen! Mijn moeder zag me al helemaal gaan in mijn tutu op van die balletschoentjes. Helaas ik zag het niet… Met gym, had ik al zo’n te strak meidenpakje, voor mijn mollige lichaampje en ik zou er niet nog 2 uur in de week zo bij lopen! Een echt meisje was ik niet. Geen jurk of rokjes, maar altijd in trainingspak of makkelijke jeans. Altijd voorbereid om te kunnen voetballen.

“Mama ik wil op voetbal!”

Ook al was de vereniging het er niet mee eens, ik zat op voetbal. Als enigste meisje ussen al die jongentjes. Na een paar jaar kwam er nog een meisje in mijn team. We waren 1 van de laagste teams. Want ja, je kan een meisje toch niet in de F1, E1 zetten?! Maar ach, ik had het prima naar mijn zin!

Na een paar jaar begonnen de verschillen jongens/meiden zich te ontwikkelen. We gingen apart douchen en de jongens wilden eigenlijk niet met ons spelen. Wat ook in ons voordeel werkten! De tegenstander durfte vaak niet voluit te gaan en wij konden dus vaak makkelijk passeren.

Ik was ongeveer 11 jaar dat er een paar nieuwe meiden op de vereniging kwamen en er een meiden 7-tal werd gevormd. Ik vond het niks… Al dat gegiechel en gelach! Er werd amper gevoetbald.

Op de basisschool was het voetballen niet echt in mijn voordeel. Andere meiden zeiden dat ik een jongen was, want ja, voetbal is toch voor jongens!?!

Op de middelbare school veranderden dat sterk! Meidenvoetbal werd wat populairder en de jongens vonden het wel cool en ik werd tenminste niet als laatste gekozen me gym! ik leerde een nieuw teamgenootje kennen en we werden hele goed vriendinnen! We voetbalden vaak met de jongens op het plein en kregen de leukste dingen te horen als er weer iemand “gedold” werd door een meisje haha!

Afgelopen zondag zat ik voor de buis voor studio sport en moest ik inene weer sterk aan vroeger denken. Een nieuwe speler bij heracles almelo. Een speler waar ik vroeger mee gespeelt heb op het plein. Een speler die ik wel eens “gedold” heb!

Na 16 jaar voetballen is het voor mij genoeg geweest! Ik ga een nieuwe fase in que werk en gezin en heb/maak er te weinig tijd voor, maar als ik straks huisje boompje beestje heb, hoop ik stiekem dat mijn kids gaan voetballen!

Of zullen ze kiezen voor balet?