blog placeholder

Begin vandaag nog met je Padi duik cursus.

Is duiken wel wat voor mij? Waarom, hoe en waar? Lees verder

Waarom zou je beginnen met duiken?

Heb je jezelf ooit wel is afgevraagd wat er onder dat blauwe golvende oppervlak afspeelt?
Ik kan je vertellen dat het een wondere wereld is. Met een ongekende pracht en praal in allerlei vormen en kleuren.
Heerlijk scheer je net over de prachtigste koralen in gestaltes die je nooit voor mogelijk had gehouden. Roze zachte koralen, witte harde koralen, sommige als vingers die je zo een hand kan geven. Wier wat danst op de stroming en de getijden komen allemaal voorbij. Bijna alsof je vliegt, een soort gewichtloosheid. Althans dichter bij gewichtloosheid zal je misschien nooit komen. Terwijl jij nog gericht bent op een fel gestreepte Nemo (clown fish genoemd) zwaait er een immens grijze barracuda voorbij. Er speelt zich een wereld van activiteiten af,  toch lijkt de tijd langzamer te gaan. Er zijn geen stemmen of andere onderbrekingen van stilte. Slechts het in en uit ademen van je lucht met de bijbehorende bubbels op de achtergrond.

Elke land of duikstek bied je nieuwe avonturen. Zo kun je wrak duiken op schepen van nu en de tweede wereld oorlog. Of misschien spreekt een oud spaans galjoen meer tot je verbeelding? Nachtduiken maakt alles net weer even anders en ook roofvissen zijn dan vaker te spotten. De blacktip en whitetip rif haaien zijn een wat vaker geziene gast waar je echt geen angst voor hoeft te hebben. Zoals mijn instructeur mij ooit vertelde “een haai die jouw bijt is bijna net zo vreemd als jij die een koe in haar achterste bijt”

Nog niet overtuigd? zoek eens op koraal of duikfoto’s op www.google.nl afbeeldingen.

 

Is duiken wat voor jou?

Duiken is niet moeilijk. Iedereen kan het leren, jij dus ook! Je hoeft geen topsporter te zijn om te beginnen met duiken. Een normaal niveau is voldoende. Een gezond verstand en een beetje durf zijn genoeg om je eerste stappen te nemen. Daarnaast zal de instructeur er alles aan doen om je op je gemak te stellen met de materialen en onder water.

 Duiken is voor alle leeftijden.

Wanneer je begint met duiken zal je merken dat duiken voor alle leeftijden is. Backpackers die op reis tijd maken voor wat er te zien valt. Oudere stellen die duiken al jaren als hobby uitoefenen en elkaar misschien wel hebben ontmoet op hun eerste cursus. Groepen die een duikvakantie boeken.

Een ding hebben alle duikers gemeen, ze genieten van wat er onder water gebeurt of kan gebeuren en praten daar graag over met jou en elkaar. Je zult je niet snel alleen voelen mocht je niemand hebben die met jou het avontuur aan gaat.

 Hoe begin je.

Om te beginnen met duiken kun je een try(proef) dive doen. Deze is puur om te zien of het duiken je wel ligt. Mocht je er meteen in willen DUIKEN dan begin je met de PADI OPEN WATER COURSE. Deze cursus is de basis cursus en bevat alles om straks lekker te kunnen gaan duiken tot een maximum van 18 meter. Vanaf hier kun je nog allerlei niveaus omhoog in het Padi systeem. Dit is afhankelijk van jouw interesses.

Nu hoef je alleen nog maar een duikschool op te zoeken bij jou in de buurt en kan je beginnen met je PADI. Tevens zijn er mogelijkheden om je theorie in Nederland te doen en het praktijk gedeelte op vakantie bij warmere temperaturen. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om je cursus volledig in tropische zweren te volgen, veelal kun je de cursus ook daar gewoon in het Nederlands volgen.

Kosten.

Reken voor Je Padi Open Water cours tussen de 200 en 300 euro. De prijzen verschillen per school. Goed zoeken kan dus lonend zijn en krijg je meteen een indruk van de school. Vraag altijd even naar verborgen kosten voor je de cursus start of gewoon een duikdagje. Bij sommige scholen moet nog bijbetaald worden voor gebruik materiaal en cursus boeken.