blog placeholder

Beach Yoga of te wel Bikram Yoga op het strand is over komen waaien uit Californië. Het is ontwikkeld door het “Bikram’s Yoga College of India” onder leiding van bekende Indische Yoga leraar Bikram Choudhury. Het “Bikram’s Yoga College of India” is gevestigd op 11500 W. Olympic Boulevard, Suite 150 in Los Angeles.

Bikram Choudhury :
Bikram Choudhury is geboren 10 februari 1946. Bikram Choudhury is een Indische Yoga leraar en de oprichter van Bikram Yoga, een vorm van hot Yoga* uitgevoerd in een reeks van 26 hatha Yoga houdingen uitgevoerd in een warme (40° C) omgeving. Bikram Choudhury is geboren in Calcutta, India. Bikram Choudhury begon op driejarige leeftijd met het leren van de traditionele Hatha Yoga houdingen. Op vijfjarige leeftijd ging hij studeren bij Bishnu Ghosh (Paramahansa Yogananda’s broer) en won hij in zijn tienerjaren de Landelijke India Yoga Kampioenschappen gedurende drie opeenvolgende jaren. Toen hij 20 jaar was creëerde Bikram zijn 26 houdingen hot Yoga serie, die volgens hem de gezondheid hersteld en noemde dit Bikram Yoga. In 1970 emigreerde Bikram naar de Verenigde Staten en stichtte Yoga studio’s in Californië en Hawaii. In de jaren 1990, begon hij met het aanbieden van negen weken leraar certificeringscursussen. Dit was een grrot succes want tegenwoordig zijn er duizenden gecertificeerde Bikram Yoga instructeurs met Bikram Yoga studio’s over de hele wereld. Bikram Choudhury is getrouwd met Rajashree Choudhury, oprichter van de Verenigde Staten Yoga Federatie.

Yoga half spinal twist

*Hot Yoga:
Hot Yoga is Yoga die beoefend wordt bij een temperatuur van 40° C. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je spieren, je bindweefsel en je gewrichten op een veilige manier opgerekt worden en dehoge temperatuur stimuleert de genezing van bestaande blessures. Ook bevordert de hoge temperatuur het reinigingsproces. Hot Yoga bestaat uit een serie klassieke Hatha Yogahoudingen. Hot Yoga is intensief maar wel leuk, het is een total body work-out en het is geschikt voor iedereen.  Je hoeft niet lenig te zijn voor Hot Yoga dus het is geschikt voor mannen en vrouwen in iedere leeftijd. Het voordeel van Hot Yoga is dat het zowel geschikt is voor beginners als voor  gevorderden. De Hot Yoga is houdingen combineren kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen. Door het regelmatig beoefen van Hot Yoga is krijg je een sterker, slanker en leniger lichaam. Hot Yoga is versterkt ook je zelfvertrouwen, je geduld en je zelfbeheersing en bovendien verbetert het je concentratievermogen.

Yoga op het strand

Beach Yoga:
Beach Yoga is dus Bikram Yoga die op het strand wordt beoefend. Het kan niet op ieder strand worden uitgevoerd. Beach Yoga kan alleen worden beoefend op stranden waar het overdag gedurende twee en een half uur ongeveer 40° C is.

HM yoga Welik