De natuur regelt zichzelf, het is dus een volledig natuurlijke ontwikkeling dat er steeds meer mensen komen op aarde. De mens is momenteel namelijk de meest succesvolle diersoort. Dat dit ten koste gaat van andere diersoorten is dus ook een natuurlijk proces, het is nu eenmaal zo dat er een beperkte hoeveelheid ruimte, zuurstof, water en voedsel is op aarde.
De mens
Net als in ieder ander artikel zal ik het onderwerp wat behandeld wordt eerst zo duidelijk mogelijk afbakenen. Daarom ben ik eerst op zoek gegaan naar de definitie voor “de mens”. Volgens Wikipedia is de wetenschappelijke naam voor de mens “Homo sapiens”. Waarbij Homo staat voor mens en sapiens voor verstandige of wijze. Zoals ik in de aanhef van dit artikel al zei is de mens een diersoort, de mens behoort namelijk tot de tweevoetige primaten uit de familie der Hominidae waar ook de gorilla’s, de chimpansees, de orang-oetans en de bonobo’s toe behoren. Samen vormen zij de enige 5 nog levende soorten van de in totaal 41 soorten en ondersoorten van de familie der Hominidae. De Hominidae hebben als gezamenlijk kenmerk dat ze sociaal van aard zijn, bijzonder bedreven zijn in het gebruik van communicatiemiddelen voor zelfexpressie, uitwisseling van ideeën en organisatie. Wat de mens onderscheid van de overige 4 leden van de familie der Hominidae is dat ze heel complexe sociale structuren creëren die bestaan uit talrijke samenwerkende en concurrerende groepen. Deze groepen lopen uiteen van kleine verbanden als families tot grotere verbanden als naties. De sociale interacties tussen mensen kenmerken zich verder door een grote variëteit aan tradities, rituelen, ethiek, normen, waarden, en wetten, die samen de basis vormen voor de menselijke samenleving waarbij de wetten een uitzondering vormen omdat die schriftelijk zijn vastgelegd en voor iedereen gelden binnen de natie waardoor de wetten zijn opgesteld. Bij overtreding van een wet wordt de overtreder bovendien door de uitvoerende wettelijke macht van een natie bestraft. Tradities, rituelen, ethiek, normen en waarden zijn daarentegen ongeschreven wetten die binnen bepaalde groepen binnen een natie bestaan en alleen bestraft kunnen worden door uitsluiting van deelname aan de betreffende groep.
Wat is de rol van de mens in de natuur?
De rol van de mens in de natuur kunnen we afleiden aan datgene wat de mens doet. Alles wat de mens doet wordt namelijk door de natuur bepaald. Uitgaande van wat de mens in de natuur doet is zijn rol om zich over de hele aarde met zoveel mogelijk exemplaren te verspreiden en alle beschikbare natuurlijke bronnen te benutten en daarmee nieuwe dingen, stoffen, organismes en complexe abstracte dingen te creëren zodat uiteindelijk alle energie en bouwmaterialen die in de in en op de aarde aanwezige stoffen en dingen zit vrijgemaakt en gebruikt worden.
Niet uitputten maar benutten
Puur vanuit natuurlijk opzicht gezien is de mensheid dus goed bezig de doelstelling van de natuur te vervullen. We slagen er steeds beter in om alle energie en bouwmaterialen die in de in en op de aarde aanwezige stoffen en dingen zitten vrij te maken en te gebruiken en het aantal mensen op de aarde steeds groter te maken. In dit proces is het natuurlijk dat de 4 laatste minder aangepaste ondersoorten van de familie der Hominidae net als de andere 36 ondersoorten van de familie der Hominidae uit zullen sterven. Wij hoeven ons daar als mens niet schuldig over te voelen want wij zijn ook maar dieren die gehoorzamen aan de natuurwetten.