tarot kaarten

Dat tarotkaarten ons helpen bij het beantwoorden van vragen, weten we allemaal. Maar wat heeft tarot te maken met spiritualiteit, als iedereen kaart kan leggen? We leggen het je graag uit!

Wat is spiritualiteit?

Wie spiritueel is, erkent dat er meer is tussen hemel en aarde, dan dat we op het eerste gezicht kunnen zien. Het woord ‘spiritualiteit’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘spirit’. Dit betekent geest. Spiritualiteit heeft dus te maken met je geest, ofwel je ziel. 

Hoewel veel mensen denken dat spiritualiteit te maken heeft met het bovennatuurlijke, is het vooral een innerlijke ervaring. Het heeft te maken met je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Op deze manier heeft spiritualiteit uiteindelijk invloed op je innerlijke zelf en op de buitenwereld.

Wat is tarot?

Tarot is een manier om meer inzichten te krijgen en dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt aan de hand van kaartleggen. Tarot bestaat uit totaal 78 kaarten. 22 kaarten daarvan staan voor grote geheimen en 56 daarvan staan voor kleine geheimen. 

Aan de hand van de symbolen ontvang je inzichten over je innerlijke zelf en over hoe je bijvoorbeeld het beste met bepaalde situaties kunt omgaan. Vaak zijn dit inzichten die in verband staan met je geest, ofwel je ziel. Dit laat zien wat het verband tussen tarot en spiritualiteit is.

Wie kan mij helpen met kaartleggen?

Je kunt zelf aan de slag met tarotkaarten. Het is echter wel iets wat je eerst zal moeten leren. Leer jezelf eerst de eenvoudigste methode, met drie kaarten aan. Wanneer je dit goed onder de knie hebt, kun je aan de slag met complexere methoden.

Wist je dat je ook terecht kunt bij een medium of paragnost? Vaak hebben zij jarenlange ervaring en zijn zij een stuk beter in staat om de symbolen voor je te vertalen. 

Andere manieren om antwoorden te vinden

Ben je op zoek naar specifieke antwoorden of zit je met vragen aan overleden dierbaren? Zoek dan contact met een medium. Een medium kan communiceren met overleden entiteiten. Daarnaast zien ze beelden uit het verleden, het heden en de toekomst. 

Je kunt ook bij een paragnost terecht. Ook zij bezitten over de paranormale gave om beelden te kunnen zijn uit het verleden, het heden en de toekomst. In tegenstelling tot een medium, kunnen ze alleen geen contact leggen met overleden entiteiten. 

Wil je wel antwoorden, maar zit je niet te wachten op kaartleggen of een reading? Lees dan je horoscoop. Je horoscoop geeft antwoorden die je helpen met het verkrijgen van inzicht. Zo weet je beter hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan en ontdek je waarom dingen zijn zoals ze zijn.