blog placeholder

Om  als gewoon persoon rijk en gelukkig te worden moet je eerst bepalen wat rijk en gelukkig is. Volgens mij ben je rijk als je alles hebt om gegarandeerd je hele leven goed en gelukkig te kunnen leven. Hoe je gelukkig wordt kun je lezen in mijn artikel http://artikelen.foobie.nl/spiritueel/11310-hoe-word-je-gelukkigij/. Hoe je rijk wordt zal ik in dit artikel uitleggen met een voorbeeld.

Hoe wordt je rijk en gelukkig als gewoon persoon?

Rijk met geld:

Ben je rijk als je veel geld hebt, ja, zullen de meeste mensen zeggen. Dit is echter maar ten dele waar. Als je alleen maar geld hebt is dat namelijk absoluut geen garantie voor een gegarandeerd rijk leven. Ons moderne geld heeft namelijk van zichzelf geen enkele intrinsieke waarde. Het is niet meer dan een digitaal vastgelegde schuldbekentenis van een bank aan jou. Deze digitale schuldbekentenis bestaat uit een serie positief, negatief en neutraal geladen deeltjes op een harde schijf van een computer. Als deze positief, negatief en neutraal geladen deeltjes door wat voor oorzaak dan ook (bijvoorbeeld een krachtig magnetisch veld van een zonne-explosie of een hacker) gewist worden ben je al je geld kwijt. Omdat je tegenwoordig ook geen papieren afschriften meer hebt heb je dan ook geen enkel bewijs meer dat je dat geld ooit hebt gehad.

Hoe wordt je rijk en gelukkig als gewoon persoon?

Praktijkvoorbeeld rijk en gelukkig:

Rijk zijn is dus meer dan alleen maar geld. Je bent rijk als je zeker weet dat je je hele leven over alles kunt beschikken wat je nodig hebt om gelukkig te kunnen leven. Een mooi voorbeeld van hoe je als gewoon persoon rijk kunt worden zijn de inwoners van het dorp Marinaleda in het zuiden van Spanje. De inwoners van Marinaleda zijn hoofdzakelijk eenvoudige boeren maar ze zijn allemaal rijk. Ze weten namelijk zeker dat ze hun hele leven kunnen beschikken over alles wat ze nodig hebben om gelukkig te kunnen leven. Tot aan 1979 leiden de inwoners van het dorp Marinaleda, net als alle andere mensen in Andalusië, een arm bestaan omdat ze niet zeker wisten dat ze hun hele leven zouden kunnen beschikken over alles wat ze nodig hadden. Vanaf 1979 werden ze echter allemaal in één klap rijk. In 1979 is Marinaleda namelijk een perfecte sociale gemeenschap geworden waar iedereen zeker weet dat hij zijn hele leven over alles kan beschikken wat je nodig hebt om gelukkig te kunnen leven.  Hoe dit werkt kun je lezen op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marinaleda

Hoe wordt je rijk en gelukkig als gewoon persoon?