blog placeholder

Bijna iedereen droomt van een mooier leven. Voor de meeste mensen blijft dit bij een droom. Maar niet voor mij. Ik heb besloten om mijn droom over een mooier leven om te zetten in een verhaal. Ik doe dit om het ongrijpbare begrip “mooier leven” om te zetten in een duidelijke omschrijving van een mooi leven, want als je precies weet wat een mooier leven precies inhoud kun je het ook realiseren.

een mooier leven

Voorwaarden voor een mooi leven:

Je bent gezond en sterk en behoorlijk intelligent. Je hoeft niet te werken voor je geld maar doet de dingen die je leuk vindt en krijgt daar geld voor. Je hebt een aantrekkelijke lieve partner en een paar lieve kinderen. Je woont in een mooi huis met een grote tuin in een gezellige buurt dicht bij het strand in een land waar het altijd lekker weer is met af een toe een verfrissende bui. Je hebt een goede band met je familie en vrienden en jullie komen ook regelmatig over en weer bij elkaar over de vloer en hebt veel aan elkaar.

Een mooie dag uit mijn mooie leven:
De eerste dag van mijn mooie leven begint al meteen heel mooi. Ik wordt wakker door de opkomende zon die door een klein kiertje tussen de gordijnen op mijn gezicht schijnt. Mijn vrouw slaapt nog dus ik “sneek” heel zachtjes mijn bed uit, pak mijn boxershort en mijn shirt en loop naar buiten. Eenmaal buiten rek ik me eerst even lekker uit en geniet van de warme zonnestralen op mijn blote lichaam. Na een minuut of tien trek ik mijn boxershort en mijn shirt aan en fiets naar de bakker even verderop. Ik heb geluk, er is nog geen andere klant in de zaak en ik word geholpen door de aantrekkelijke jonge dochter van de bakker. Ik kan het niet laten en bestel de warme croissantjes die helemaal voor in de vitrine liggen waardoor ik even een glimp van twee harde puntjes en twee zachte witte bolletjes in de vitrine zie. Ik reken de croissantjes af en geef haar een royale fooi en ze bedankt me blozend.

Weer thuisgekomen dek ik de tafel op de veranda, zet ik thee, kook ik een paar eieren en pers ik een kan vol met sinaasappelsap. Dan maak ik mijn vrouw en kinderen wakker voor het ontbijt. We genieten samen in de ochtendzon van het ontbijt en daarna breng ik mijn kinderen naar school. Ze gaan met plezier naar school want ze zijn gek op hun juf en ze hebben leuke klasgenoten. Op het schoolplein hebben ze nog net tijd voor een hugh en rennen dan zo snel ze kunnen naar hun vriendjes toe. Ik fiets op mijn dooie akkertje weer terug naar huis. Mijn vrouw heeft de ontbijttafel al afgeruimd en wacht me op in haar negligé. Ze pakt mijn hand en we gaan naar onze slaapkamer voor een lekkere uitgebreide vrijpartij. Na de uitgebreide vrijpartij nemen we samen een frisse douche en maken we een wandeling langs het strand.

Tot zover:
Tot zover verloopt de eerste dag van mijn mooie leven boven verwachting goed. We gaan nu even een kleine siësta houden en daarna schrijf ik weer verder. Tot straks….

Tot zover bedankt voor het lezen van mijn artikel, in mijn volgende artikel kun je het vervolg lezen.