blog placeholder

Facebook is de informatiebron van dit moment. Uit recent onderzoek blijkt dat In 127 van de 137 onderzochte landen Facebook het meest gebruikte sociale netwerk is. Alleen in Rusland en China worden de lokale sociale netwerken meer gebruikt. Facebook heeft momenteel zo’n 1.23 miljard leden die minimaal een keer per maand actief zijn op Facebook. Van deze 1.23 miljard leden zijn er zo’n 757 miljoen dagelijks actief. Facebook heeft daarom in veel landen veel invloed, er zijn zelfs revoluties uitgebroken waarbij Facebook een grote rol heeft gespeeld. Vandaar vandaag een overzicht van de laatste berichten op mijn Facebook pagina.

Soccernews.nl:

Het laatste bericht op mijn Facebook is het bericht dat een Facebook vriendin van mij een video van Soccernews.nl leuk vindt. Bij de video staat: “LIKE als je dit ook wilt spelen!”. Om uit te zoeken waar deze video oorspronkelijk vandaan komt heb ik er een screenshot van gemaakt en met behulp van Google plaatjes zoekfunctie kwam ik terecht op de webpagina http://www.haberkacmaz.com/video/sisme-balonlarla-dunyanin-en-ilginc-futbol-maci.html  Daar blijkt de video helaas niet meer actief te zijn maar met behulp van de tekst die boven de video staat “Şişme Balonlarla Yapılan Dünyanın En İlginç Futbol Maçı” vind ik de video alsnog op http://www.izlesene.com/video/sisme-balonlarla-yapilan-dunyanin-en-ilginc-futbol-maci/7684714 De tekst blijkt Turks te zijn voor “ ‘S Werelds meest interessante voetbal wedstrijd gemaakt met opblaasbare ballonen.” Soccernews.nl maakt dus handig gebruik van een Turkse video om mensen via Facebook naar hun website te lokken.

OORSPRONKELIJKE TURKSE VIDEO:

Van Harte gefeliciteerd met kaartwereld.nl:
Het volgende Facebook bericht op mijn Facebook pagina is een felicitatie van een Facebook vriendin van mij aan een Facebook vriendin van haar door middel van een afbeelding van kaartwereld.nl.

momenten verjaardag

Video van Uw-Slager-Stavenuiter:
Het derde bericht op mijn Facebook pagina is een gedeelde video van Uw-Slager-Stavenuiter. Het is een op het eerste gezicht wat onsmakelijke video want het begint met het leeggieten van een beslagkom met een klonterige witte substantie in een grote kom waar iemand er fanatiek met een pollepel in begint te roeren. Vervolgens zie je allerlei kleuren klodders door het beeld gaan die vuurwerk moeten voorstellen waarachter plots het beslag als in het vet veranderd in oliebollen. Opeens verschijnt er een lachende oliebol met spleetoogjes met daarboven de tekst “We knallen nog even het jaar uit”. Daarna blijkt uit de tekst die in beeld komt “Rijkelijk gevulde Gourmet schotel de Luxe met 7 soorten vlees” pas dat het om een reclamevideo voor een slager gaat. Daarna volgen reclame teksten als “2 sleetjes Kip balli spiesjes, met saus samen € 5,98” met daarbij een beeld van de betreffende Kip balli spiesjes. Dan volgt de tekst `Slager bonbons, 100 gram van € 1,59 Oudjaar knaller € 0,99` met het bijbehorende beeld van de Slager bonbons. Vervolgens verschijnt de lachende oliebol met spleetoogjes weer met daarnaast de oproep `Like ons!` met daarachter de Facebook duim en daaronder de tekst Uw-Slager-Stavenuiter.

Facebook bericht uit Engeland:
Het volgende bericht op mijn Facebook pagina is een bericht uit Engeland van een Facebook vriend van mij die daar studeert. Vertaald staat er “Net aangekomen hier na 4 uur van fietsen en bezienswaardigheden, ongelofelijk uitzicht in Dartmoor en ongelooflijk mooi weer, proberen om mezelf klaar om te fietsen terug 18 mijl op en neer… Zal moeilijk zijn… 😉

Princetown

Tot slot:
In de tijd dat ik dit artikel heb geschreven zijn er al weer 6 nieuwe berichten geplaats op mijn Facebook pagina en dit terwijl ik maar 86 Facebook vrienden heb. Je ziet dus dat Facebook ook voor mij een belangrijke bron van informatie is.