blog placeholder

Tata Ventura

Mijn zoon vindt dat het een goede zaak zou zijn voor het welzijn van de bewoners van de zorgboerderij voor gehandicapte wezen “Umang” dat er een voor hen geschikt vervoersmiddel wordt aangeschaft omdat ze geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer en daardoor noodgedwongen een erg geïsoleerd bestaan leiden.

Fondsenwerving:
Ik heb samen met mijn zoon heel veel tijd en energie gestoken in het verzamelen van totaal 9.500 euro voor het verbeteren van het welzijn van de bewoners van de zorgboerderij voor gehandicapte wezen “Umang” in India. We hebben zoveel geld opgehaald omdat we de schenkers erop kunnen vertrouwen  dat mijn zoon ter plaatse zou bepalen waar het geld aan besteed wordt.

Vaststellen behoeftes:
Mijn zoon is naar India gegaan en heeft 2 maanden meegedraaid als begeleider op de zorgboerderij voor gehandicapte wezen “Umang” . In die tijd heeft hij waargenomen dat op de zorgboerderij in de basisbehoeften eten, drinken, onderdak en medische zorg wordt voorzien. Maar op het sociaal emotionele gebied zijn er nog dingen die gebeuren moeten.

Ligging Umang

Sociale isolatie:
Een heel belangrijk manco op het sociaal emotionele gebied is de sociale geïsoleerdheid van de gehandicapte bewoners. De zorgboerderij is namelijk gevestigd in een nauwelijks bevolkt buitengebied. Omdat er regelmatig groente werd gestolen van de kwekerij van de zorgboerderij is de zorgboerderij bovendien geheel ommuurt waardoor de bewoners nog eens extra geïsoleerd zijn geraakt van de directe omgeving. Bovendien zijn de gehandicapte bewoners als kind te vondeling gelegd en komt er dus nooit familie bij ze langs en kunnen ze ook nooit een dagje te logeren o.i.d. bij familie. Hierdoor en omdat ze geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer leiden de gehandicapte bewoners noodgedwongen een erg geïsoleerd bestaan.

Tata Ventura 2

Vergroting van externe contacten:
Om het sociale isolement van de gehandicapte bewoners te verminderen dacht mijn zoon in eerste instantie aan de aanschaf van een grote Riksja zodat ze zo nu en dan mee kunnen gaan naar de markt, de winkel of gewoon een dagje uit kunnen maar dit  bleek geen geschikte optie i.v.m. met de slechte begaanbaarheid van de wegen gedurende de 4 maanden durende regentijd. Daarom heeft hij  besloten dat een personenbusje toch de beste optie is. We zijn daarom op internet op zoek gegaan en hebben twee types personenbusjes gevonden die volgens ons voor dit doel, het vervoeren van gehandicapten met hun hulpmiddelen, geschikt zijn. Het betreft de Tata Ventura van ongeveer 5000 euro met een dieselmotor welke voor dit doel de beste optie is. Zie tata-venture-diesel